Soepen zijn er in verschillende smaken en texturen. Zo is er bijvoorbeeld Hollandse erwtensoep, Thaise vissoep en Mexicaanse tortillasoep. Van soep valt elk seizoen wel te genieten, maar een warme soep is extra lekker op een koude Hollandse dag. Geen zin om er zelf één te maken en wil je de horeca ondersteunen? Haal de dampende maaltijd vooral af of laat het bezorgen.
De Soepkeuken van Lien

De soepen van De Soepkeuken van Lien haal op je bij de Oedipus Brouwerij in Noord. Elke week wordt er een nieuwe soep gemaakt. Tot nu toe heeft er een vegetarische tortillasoep, een noedelsoep van paddenstoel en een Portugese soep met boerenkool, aardappel en veganistische chorizo op het soepmenu gestaan. Bestellen doe je via de Instagrampagina, maar je kunt ook gewoon langskomen. Je kunt de soep elke zaterdag van 15:00 tot 17:00 afhalen.
Gedempt Hamerkanaal 85
SNERT door Joris Bijdendijk en Brandt & Levie

Slagerij Brandt & Levie en chef Joris Bijdendijk, bekend van Restaurant Wils en RIJKS, hebben samen erwtensoep uit blik een nieuw leven ingeblazen met SNERT. Snert uit blik moet beter kunnen dan wat er in de supermarkt ligt, vonden de bedenkers . Ze wilden een smaakvollere variant maken. Wil jij proeven of dat is gelukt? Het blik is af te halen bij de pop-up SNERT bar en bij STACH winkels. Ook kun je het blik thuis laten bezorgen.
Van Woustraat 154
Restaurant Zoldering

Restaurant Zoldering aan de Utrechtsestraat blijft open voor afhaal. Je kunt hier drie verschillende soepen afhalen. Er staat een goed gevulde erwtensoep met rookworst en lavas op het afhaalmenu. Maar ook een prei-aardappelsoep met octopus en gerookte paprika en een pompoensoep met gedroogde tomaatjes en dragon. Zoldering is elke dag geopend zodat jij de soepen van 16:00 tot 20:30 kunt afhalen.
Thaicoon

Thais restaurant Thaicoon in Amsterdam-Oost heeft twee Thaise soepen op het afhaal- en bezorgmenu staan. Je kunt kiezen uit een milde kippensoep met kokosmelk en laos of een garnalensoep, ook met kokosmelk en laos. De maaltijden zijn dagelijks af te halen en te laten bezorgen.
Soepen van Rogier

Rogier van Dam is eigenaar en chef-kok van Lastage* en Lazuur. Hij kookt tijdens deze tweede horecasluiting huisgemaakte soepen die af te halen zijn bij Lazuur, Slagerij de Wit en wijnwinkel Lafors. Zo maakt hij soep van verse runderbouillon met tomaat, pompoensoep met gele curry en kokos en een bisque van Hollandse garnalen.