Ken je dat gevoel? Dat je eens geen zin hebt in een nuchter Nederlands biertje met een bitterbal, maar je op zoek bent naar een bar zoals je die in Londen of New York vindt. Dat je verlangt naar verfijnde cocktails, in mooie glazen, geserveerd in een luxueuze omgeving. Waarschijnlijk heb je dan teveel Suits of Sex and the City gekeken, maar dat is vanaf nu geen probleem meer. Wij hebben namelijk ontdekt waar je dat “roof top” gevoel kunt ervaren, buiten Manhattan. Namelijk: op de 21e verdieping van het QO hotel in Amsterdam Oost, waar cocktailbar Juniper & Kin zich verschuilt.
Service van roof top niveau

Van het cocktailmenu zou je willen blijven bestellen. Gelukkig helpt ober Didi ons graag met de keuze. Zelf wordt hij liever “the princess of Juniper” genoemd, en met veel flair stelt hij vast dat we de Dutch 75 (grilled chestnut, rosemary, almond, rose water and champagne, ja graag) moeten bestellen. En de Pina Colada old fashioned, of nee, de zombie, beslist hij met een passend gevoel voor theater. Als één van ons toch liever voor een whisky gaat, is hij allerminst beledigd en brengt direct drie Nederlandse whisky’s naar de tafel om uit te kiezen. Qua service zit je hier goed.
Woensdagavond, jazz-avond
Bij het gevoel van luxe helpt ook de mix van heerlijke noten die bij de drankjes worden geserveerd, de Buik van Amsterdam wil natuurlijk ook wat. Daarnaast hebben we geluk dat we op woensdagavond langs zijn gekomen. Iedere woensdag, vanaf februari op dinsdag, treedt van negen tot twaalf een jazz-zangeres op met een kleine band. Die muziek laat de drankjes nog net iets lekkerder smaken. En dan heb je óók nog uitzicht over Amsterdam aan alle kanten, een interieur dat terecht een design-award heeft gewonnen en… vergeet je telefoon niet op het toilet, voor de foto’s die je daarvan zult willen maken.
41 graden en groenten uit eigen kas

We moeten snel een keer terug, want Juniper en Kin is niet alleen een cocktailbar. Het is ook een “kitchen garden” met een focus op kleine gerechten onder de 41 graden. In de open keuken prijkt dan ook geen warmhoud-balie, maar een stuk aanrecht met koele lucht. De meeste ingrediënten voor het, veelal plantaardige, menu komen uit de eigen kas die zich op het dakterras bevindt. Deze is te zien vanuit de bar, maar niet toegankelijk voor publiek. Lokaler eten dan dit is moeilijk te vinden. We hebben dat nog niet geproefd, maar restaurant Persijn op de begane grond van het gebouw, gebruikt dezelfde kas voor haar gerechten. En dat die zeer goed geslaagd zijn, weten we wel zeker.
Kortom, verras zelfs ervaren Amsterdammers met deze ontdekking aan de Spaklerweg.