De Buik was te gast bij restaurant Celia, onderdeel van hotel Kimpton de Witt’s, in hartje Amsterdam. En alhoewel je bij de Nieuwendijk wellicht niet direct denkt aan een fleurig, vrolijke en stedelijke oase van zonnestralen, brengt Celia zeker wel een vleugje sunshine state naar onze hoofdstad.
Bottomless

Geïnspireerd door Californië, waar een mengelmoes van culturen en invloeden samen komen, biedt Celia dan ook diverse menu’s met een knipoog naar deze keuken(s). In ons geval een “bottomless brunch” menu. Onderdeel van het nieuw gelanceerde concept, waar je iedere zaterdag en zondag terecht kunt voor je favoriete brunch gerechten en je mimosa’s, Bloody Mary’s en prosecco kunt drinken tot je er (letterlijk) bij neervalt.
Alles of niets

Met een goede mix van hartig en zoet op de kaart besloten wij all-in te gaan: de middag trapte wij af met een heerlijk fris-zoete mimosa en een crispy chicken bun met ei, avocado en bacon. Lees: alles wat een kipburger nodig heeft, een knapperig stukje kippendij dat goed vet was, zonder dat deze te veel frituur smaak had én afgetopt met een licht pittige mayo. Inmiddels drie mimosa’s later, gingen wij verder aan de Caesar salade die ondanks het gemis aan ansjovis, kip en ei perfect diende als side salad voor de daaropvolgende gerechten. De scrambled smoked tofu met avocado en zongedroogde tomaat, maar ook de Shashuka als de ultieme brunch-spijs, met vooral niet te vergeten, heerlijk en perfect geroosterd zuurdesembrood.
De kater komt later…

En wat is een brunch zonder pannenkoeken? Inderdaad! We sloten dan ook af met een dé Amerikaanse klassieker onder de Amerikaanse klassiekers: blueberry pancakes met maple siroop. Luchtig en goed van smaak, precies zoals een pannenkoek hoort te zijn.
Bereid je daarom vooral voor op een zonnige dosis California dreaming onder het genot van fijne brunch gerechten en een stevige kater de dag nadien.