Jalan Pedis gaf het Lange Voorhout een voorproefje van wat Jalan Jalan volgend jaar kan worden. Het was de hele middag en avond een drukke bedoening, jong en oud, maar liefhebbers van Indische en Molukse keuken en muziek vonden elkaar tussen de bomen, met een ontspannen en gemoedelijke sfeer.
Foto's gemaakt door: Casper van Dort
Podium vol indorock

Op het podium was het continu beweging. The Crazy Rockers trokken een grote kring toeschouwers voor het podium en tussendoor wisselden indorock-bands uit de regio elkaar af.
De afstemming tussen optredens en omloop werkte prima; wie even geen muziek zocht, liep via het plein gemakkelijk naar de kramen en weer terug.
Grote vraag naar saté

Eten was, logischerwijs, het ankerpunt. Typisch Indische geuren trokken bezoekers naar de stands, met veel belangstelling voor saté, rendang en gado gado. Bij Saté Rocks stonden regelmatig rijen: de saté ging zo hard dat hij vroegtijdig op was.
Bij stand Painedemie gingen de rendang-tosti’s met kaassambal hard, halverwege de middag was een groot deel van de geplande 300 stuks al verkocht. De tosti kon worden afgemaakt met ajar kelapa en zoetzure komkommer, op is op.
Klappertaart, tjendol en schaafijs

Bij Julia & Oma Miet lagen spekkoek en kua lapis (klappertaart) klaar, de tjendol was hard gegaan en al uitverkocht en verder reden schaafijskarretjes rond over het terrein. De drukte maakte duidelijk dat extra foodtrucks en eetstandjes nodig zijn voor de volgende editie.
Overtuigende try-out

Als try-out was Jalan Pedis overtuigend: muzikaal afwisselend, culinair herkenbaar en sociaal laagdrempelig. Jalan Jalan kan volgend jaar zonder moeite opschalen op het Lange Voorhout.
Complimenten aan de organisatie voor het neerzetten van een degelijk, warm evenement in korte aanlooptijd, dit smaakt naar een volwaardige vervolgeditie.