Het is een begrip in Den Haag en omstreken: Little V, het bekendste Vietnamese restaurant van de stad. Zelfs op een doodnormale, reguliere dinsdagavond zit het hier barstensvol. En niet zonder reden. Met de lekkerste Vietnamese gerechten en een ongedwongen sfeer geloof je dat je daadwerkelijk even in Vietnam bent.
Eten voor elke gelegenheid

De lantaarns aan het plafond, de houten lambrisering, de vrolijke kleuren, vele planten en het industriële interieur van Little V zetten een typisch Aziatische sfeer neer. De open keuken zorgt dat ze thuis ook zullen weten waar je bent geweest, want de geur van de grill en de frituur vullen de ruimte. Grote familiediners, groepjes expats, vaste gasten en romantische dates: voor elke gelegenheid weet de Hagenees Little V te vinden.
Vietnamese klassiekers

Zet een willekeurig kookprogramma en je weet bijna zeker dat de Vietnamese keuken voorbij komt. Vietnamese gerechten laten zich kenmerken door het gebruik van munt, gember, citroengras en koriander.
Zoek je een nieuwe culinaire ervaring of blijf je liever trouw aan klassiekers zoals de Vietnamese kiploempia, voor allebei kom je bij Little V aan je trekken. Op de menukaart vind je het traditionele Vietnamese streetfood, van gevulde rijstvelrolletjes met groenten en kruiden tot kipspiesjes van de gril. Wij gaan heel standaard voor de gefrituurde kiploempia’s. Klassiekers zijn immers niet voor niets klassiekers. De loempia’s zijn knapperig en goed gevuld.
Geen avondje zeepsop happen
Zoals gezegd is koriander een veelgebruikt ingrediënt in Vietnamese gerechten. Gelukkig is het personeel van Little V zich ervan bewust dat tussen de 4% en 14% van de wereldbevolking geen koriander lust. Ze vragen netjes of we het zonder of met koriander willen. Dat bespaart mij weer een avondje zeepsop happen.
Er bestaat niet zoiets als te veel loempia's
Little V heeft ook een uitgebreide drankkaart met cocktails en virgin cocktails. Wij bestellen de Bloody Berry (een virgin cocktail) met limoen, munt en bosbessen. Dit dorstlessende en frisse drankje is een aanrader voor lange zomeravonden.
Smaakvol vlees met een bite

Voor het hoofdgerecht bestellen we een bún, een traditioneel Vietnamees eenpansgerecht bestaande uit rijstnoedels, loempia’s (er bestaat niet zoiets als te veel loempia’s), groenten, kruiden en saus. Wij kiezen voor de bún met gegrilde kipkarbonade en rundvlees. Het rundvlees is heel mals, vol van smaak en precies niet te veel of te weinig gekruid. Je proeft dat het rechtstreeks van de barbecue komt. Ook de kipkarbonade is totaal niet taai, maar heerlijk en krokant. De gebakken uitjes zorgen voor een lekkere bite.
De vele noedels en taugé maken de bún wel erg machtig. Maar ja, goed eten smaakt naar meer en het leven is nu eenmaal niet compleet zonder toetjes. Als afsluiter delen we daarom de cheesecake met mango en passievrucht. Met dit frisse en luchtige nagerecht stappen we Klein Vietnam weer uit, terug de frisse Hollandse lucht in.