Verse vistaco’s en natuurwijn met je tenen in het zand, zo kan het dus ook. Gooi alle clichés over strandtenten maar overboord en ga even kijken hoe ze het bij The Fat Mermaid in Scheveningen doen.
Verse vistaco’s en natuurwijn met je tenen in het zand, zo kan het dus ook. Gooi alle clichés over strandtenten maar overboord en ga even kijken hoe ze het bij The Fat Mermaid in Scheveningen doen.
Haagse locals weten: de boulevard van Scheveningen, daar wil je in het hoogseizoen liever niet zijn. Het stroomt er over van de toeristen en veel horeca is ook duidelijk op die toeristen gericht. Maar voor The Fat Mermaid maken locals graag een uitzondering.
Op een zonnige zaterdagmiddag ploffen we neer op een van de ruime banken op het terras van The Fat Mermaid. Omdat het terras grenst aan een open stuk strand, voelt het wijds aan en kan je genieten van het uitzicht. Door de funky 80’s muziek die ze draaien zitten we er gelijk lekker in.
Op de kaart lezen we een tekstje met de titel ‘We Care’, waarin staat dat de zaak met aandacht en toewijding wordt gerund. Al claimt The Fat Mermaid niet volledig biologisch te zijn, ze doen hun uiterste best.
De wijnliefhebber kan z’n hart ophalen aan een assortiment vol natuur- en biodynamische wijnen. Toch blijven onze ogen hangen bij de eerste cocktail van de lijst; Mermaids Tears met gin, bessen, komkommer en watermeloen soda. Daar beginnen we mee.
Aan de kaart zie je dat de keuken vol levenslust zit: we zien veel originele en karakteristieke gerechten. Wij beginnen met vistaco’s en gefrituurde calamari, twee winnaars op een zomerse stranddag. De vistaco’s zijn fris, vers en tropisch. We weten nu al dat we terug moeten komen om z’n broertjes en zusjes te proeven; de taco’s met eend-, rund-, of zoete aardappel.
Nog een topper is de gebakken bimi met ansjovis. Zo simpel als het eruit ziet, zo spectaculair smaakt het. De bimi is kort en knapperig gebakken met knoflook en er overheen ligt de uitgesproken zoute ansjovis – wat een zalige combinatie. Ook de burger is zoals je hem hebben wil. Mooi vlees dat nog een beetje rood is, een zacht en krokant broodje en veel groen ertussen. De oplettende eter zal ook gecharmeerd zijn van het stijlvolle gepersonaliseerde servies waarop de burger wordt geserveerd.
The Fat Mermaid is een eilandje van hoge kwaliteit en authentieke sfeer op de Scheveningse boulevard. Het plezier waarmee eigenaresse Malou en haar team deze tent runnen, blijkt wel uit het geschater achter de bar. Wat ons betreft is het altijd een goed teken als je een eigenaar achter de bar of met vrienden aan tafel treft.
Bij The Fat Mermaid zijn ook duidelijk groepen en families welkom. Naast leuke kindergerechten op de kaart bieden ze een ‘Fat Family Style Dinner’ aan. Je tafel wordt dan volgezet met hun lekkerste gerechten voor een vaste prijs per persoon.
In het drukke gekkenhuis dat Scheveningen in het hoogseizoen kan zijn, doet The Fat Mermaid ogenschijnlijk met gemak haar zalige eigen zin. Je kan er dan ook naartoe voor alles waar je zin in hebt. Let wel op; wat er begint met een lunch verandert zo in dansen in het zand met cocktails.
Op 2 november vindt in de Grote Kerk in Den Haag de Sterrenproeverij plaats: een lange zondagmiddag waarop maar liefst 25 topchefs een proeverij verzorgen.
Marius Wijncafé is een wijnwinkel en een gastropub in één, waar een ex-sterrenchef kookt alsof hij vrienden over de vloer heeft.
De groei die Daniel Duijster Gomero en zijn team bij Novaela bereikten, is de inspecteurs van Michelin niet ontgaan.
Geniet van de volgende voordelen: