Zondagse brunch bij Walter Benedict

We ontdekken de charme van Walter Benedict op de Denneweg, een Franse bistro met klassiek ontbijt tot diner. Perfect voor een uitgebreide boozy brunch.

19 Dec 2023 Daan van Limburg Stirum

blogger Daan is fondsenwerver in de culturele sector. Kunst, cultuur en horeca vormen een ritmisch afwisselen in haar dagelijks leven. Wanneer ze buiten de deur eet gaat ze het liefst op avontuur, op zoek naar nieuwe smaken, kwaliteitsproducten en gezellige service.

Zondagse brunch bij Walter Benedict

Op de charmante Denneweg, om de hoek van het minstens zo charmante Lange Voorhout, zit Walter Benedict. In deze Frans aanvoelende straat zit deze Franse bistro goed op zijn plek. Uit een menukaart vol klassiekers kiezen wij een lekkere zondagse brunch.

Franse bistro


Walter Benedict serveert geen onbekende, experimentele borden eten. Sterker nog, de menukaart staat vol met nadrukkelijk Franse gerechten zoals Franse uiensoep, kaviaar, oesters, tartaar, croque monsieur én madame.

Opvallend zijn de on-Franse eggs Benedict die letterlijk als warme broodjes over de toonbank gaan. Het lijken wel taartjes, met torentjes van gepocheerd ei en toefjes hollandaisesaus. We laten ons natuurlijk verleiden om er ook eentje te bestellen.

Frisse hollandaisesaus


Eggs Benedict is een brunchgerecht dat bestaat uit drie sleutelelementen: het gepocheerde eitje, ham en de hollandaisesaus. De laatste is de echte showstopper, als goed uitgevoerd. Het gevaar met hollandaisesaus zit namelijk in de hoeveelheid citroensap. Als tegenhanger van de eidooier en boter is citroensap nodig om het niet te vettig te laten smaken.

Hier op de Denneweg hebben ze die balans goed voor elkaar. De lekker citroenige, frisse hollandaisesaus van Walter Benedict is perfect op smaak en is een mooie en onmisbare tegenhanger bij het romige gepocheerde eitje en de zoutige ham. Met het zoete briochebroodje kunnen we alle smaken van ons palet afvinken.

Eitjes in de vingers


Ook het zuurdesem met paddenstoel, salie, spinazie en een gepocheerd eitje is ontzettend lekker. Met verschillende soorten paddenstoelen smaakt het broodje een stuk rijker dan met enkel kastanjechampignons. We zijn dus blij verrast door dit rijkelijk bedeelde gerecht.

Daarnaast bewijzen de chefs van Walter Benedict de kunst van het gepocheerde ei goed in de vingers te hebben. Zowel de eggs Benedict als het broodje paddenstoelen zijn voorzien van een perfect gegaard, druipend gepocheerd eitje.

Boozy brunch


We waren niet de enigen die het idee hadden een lekkere zondagse brunch te houden bij Walter Benedict. Het team leek echter voor hetere vuren te hebben gestaan, want ondanks het volle restaurant was de service goed en alert. Met de ‘brunch drinks’ die op de kaart staan kun je de zondag bottomless beginnen en voor je het weet heb je je bezoek verlengd tot veel later op de dag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnmakerslunch Weingut Dönnhoff bij Bouzy Restaurant

Weingut dönnhoff presenteert zijn mooiste wijnen en Bouzy restaurant zorgt voor een smakelijk, bijpassend menu voor de wijnmakerslunch aan de Mauritskade.

Moos: het hippe buurtrestaurant waar voor iedereen iets op de kaart staat

De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.

Goed Spaans uit eten op het strand kàn, bij Xiringuito

De Buik ging langs bij de Scheveningse boulevard voor Xiringuito, waar ze met inspiratie uit Barcelona en Mexico kwaliteit en een intieme sfeer laten zien.