Op de charmante Denneweg, om de hoek van het minstens zo charmante Lange Voorhout, zit Walter Benedict. In deze Frans aanvoelende straat zit deze Franse bistro goed op zijn plek. Uit een menukaart vol klassiekers kiezen wij een lekkere zondagse brunch.
Franse bistro

Walter Benedict serveert geen onbekende, experimentele borden eten. Sterker nog, de menukaart staat vol met nadrukkelijk Franse gerechten zoals Franse uiensoep, kaviaar, oesters, tartaar, croque monsieur én madame.
Opvallend zijn de on-Franse eggs Benedict die letterlijk als warme broodjes over de toonbank gaan. Het lijken wel taartjes, met torentjes van gepocheerd ei en toefjes hollandaisesaus. We laten ons natuurlijk verleiden om er ook eentje te bestellen.
Frisse hollandaisesaus

Eggs Benedict is een brunchgerecht dat bestaat uit drie sleutelelementen: het gepocheerde eitje, ham en de hollandaisesaus. De laatste is de echte showstopper, als goed uitgevoerd. Het gevaar met hollandaisesaus zit namelijk in de hoeveelheid citroensap. Als tegenhanger van de eidooier en boter is citroensap nodig om het niet te vettig te laten smaken.
Hier op de Denneweg hebben ze die balans goed voor elkaar. De lekker citroenige, frisse hollandaisesaus van Walter Benedict is perfect op smaak en is een mooie en onmisbare tegenhanger bij het romige gepocheerde eitje en de zoutige ham. Met het zoete briochebroodje kunnen we alle smaken van ons palet afvinken.
Eitjes in de vingers

Ook het zuurdesem met paddenstoel, salie, spinazie en een gepocheerd eitje is ontzettend lekker. Met verschillende soorten paddenstoelen smaakt het broodje een stuk rijker dan met enkel kastanjechampignons. We zijn dus blij verrast door dit rijkelijk bedeelde gerecht.
Daarnaast bewijzen de chefs van Walter Benedict de kunst van het gepocheerde ei goed in de vingers te hebben. Zowel de eggs Benedict als het broodje paddenstoelen zijn voorzien van een perfect gegaard, druipend gepocheerd eitje.
Boozy brunch

We waren niet de enigen die het idee hadden een lekkere zondagse brunch te houden bij Walter Benedict. Het team leek echter voor hetere vuren te hebben gestaan, want ondanks het volle restaurant was de service goed en alert. Met de ‘brunch drinks’ die op de kaart staan kun je de zondag bottomless beginnen en voor je het weet heb je je bezoek verlengd tot veel later op de dag.