Ron vertelt over ondernemen met kroegen die dicht zijn

Een speciale serie podcasts van de Buik over de corona-crisis. De achtste aflevering is met Ron de Jong, eigenaar van onder meer Bokaal en De Gele Kanarie.

27 Apr 2020 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Ron vertelt over ondernemen met kroegen die dicht zijn

De Buik is een serie podcasts begonnen over ondernemen in de wereld van eten en drinken, tijdens de coronacrisis. Wij willen laten zien wat er gebeurt bij in de wereld waar wij zo nauw mee verbonden zijn. Voor nu, om een kijkje achter de schermen te geven bij iedereen die zo hard werkt en moeilijke keuzes moet maken. Voor later, als we terugblikken op deze periode en ons afvragen: hoe was het eigenlijk toen. De achtste gast is Ron de Jong, eigenaar van vijf bekende zaken in het centrum van Rotterdam, onder meer Bokaal en De Gele Kanarie.

Ron vertelt ons over zijn 148 medewerkers, over zijn vijf zaken (Bokaal, Botanero, De Gele Kanarie, Fontein en Weena), voor de corona-crisis, nu en werpt een blik in de toekomst. Hij spreekt over de onmogelijkheid van de anderhalve-meter-economie en "het nieuwe normaal". Ook heeft hij een duidelijk verhaal over hoe we in deze lastige periode voor de dichte horeca verder zouden moeten: met zijn allen.

Luister de podcast hieronder of in de podcast van je smartphone. Met dank aan Podcast Studio Rotterdam voor het beschikbaar stellen van hun studio voor deze coronaproof opname.


Foto van Ron de Jong in het Rotterdamse magazine Inside Rotterdam

Omslagfoto in de Podcast Studio Rotterdam

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Petra vertelt over media, eten, Amsterdam en Friesland

Een speciale serie podcasts van de Buik over de corona-crisis. De zevende aflevering is met Petra Possel, radiopresentator bij Mangiare en recensent voor het NRC Handelsblad.

De ultieme eet- en drinkgids voor Rotterdam-West

Rotterdam-West heeft alles waar je als horecafan je hart aan ophaalt. Van eethuis tot finedining, van wijnbar tot bierbrouwerij. Wij zetten de ultieme lijst voor je op een rij.

Uit ons magazine: interview met Ron Blaauw

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Ron Blaauw, die vertelt over zijn carrière tot nu toe.