Workshop worstmaken van Wild Vleesch

Een varken eet je niet in een keer op. Een koe of een schaap trouwens ook niet.

25-1 Januari
2014

Workshop worstmaken van Wild Vleesch

Mariniersweg Rotterdam zaterdag 25 januari 2014 - Invalid date 07:56 uur - Invalid date uur
Een varken eet je niet in een keer op. Een koe of een schaap trouwens ook niet.

Een varken eet je niet in een keer op. Een koe of een schaap trouwens ook niet. Het zoeken naar manieren om de restanten van de slacht houdbaar te maken, is dan ook zeer oud. Noem het het begin van duurzaamheid. Worsten, bacon, pancetta's en hammen zijn voorbeelden van die verduurzaming. Met die verduurzaming kwam men er ook achter dat je de smaak van het eindproduct kon beïnvloeden door het gebruik van smaakmakers. Gebruikte kruiden en specerijen, maar ook de temperatuur en samenstelling van de lucht waarin de producten rijpen, zijn van invloed op de smaak.

Deze grondbeginselen van vleessmaken zijn de basis voor de workshops van Wild Vleesch op zaterdag 25 Januari bij Foodelicious aan de Mariniersweg. Verse worst is de allersimpelste manier om kennis te maken met het maken van worst. In de workshop verse worst maken leert worstmaker Wild Vleesch je in een uurtje of 3 de fijne kneepjes van verse worst maken en proef je een gebakken exemplaar van je eerste allerzelfst gemaakte worstje.

Bij de workshop worstmaken krijg je:

koffie/thee bij binnenkomst met wat lekkers erbij

uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking,

alle snij- en hakwerktuigen (de Porkert vleesmolen) en andere hardware om worst te kunnen maken,

voldoende biologisch varkensvlees (de basis, we houden rekening met eetregels) om per molenbemensing zo'n 2 kilo worst te kunnen maken,

de verpakking van die worsten (de darmen dus),

de overige ingrediënten,

een boekwerkje met beproefde recepten van worsten die gemaakt gaan worden,

een gegarandeerde afkeer van slagerseenheidsworst,

door mij gemaakte worst en andere vleeswaar en nog wat andere snacks om te snaaien terwijl ik je worstwijzer maak dan je ooit was.

een lekker gevulde goodiebag

De verse worsten krijg je na afloop van de workshop meteen mee naar huis.  

We sluiten de workshop af met het bakken van de gemaakte verse worsten. We proeven die onder het genot van een drankje en wat bijgerechten.

Dit alles voor €59,95 per persoon, inschrijven via de mail info@foodelicious.nl of kom langs in de winkel. Er is beperkt ruimte dus schrijf je snel in. Bij voldoende aanvragen kunnen we meerdere workshops inplannen.

Aanvang 10:30 op zaterdag 25 Januari 2014 , bij Foodelicious aan de Mariniersweg in Rotterdam

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Ook binnenkort