EDIT: Casa Verde is niet meer geopend.
Zomer in de stad en dus tijd voor een (verantwoord!) bezoek aan het strand! Tijdens óf na een dagje strand in Hoek van Holland kun je heerlijk neerstrijken of aanschuiven bij de moderne maar toch sfeervolle Beachclub Casa Verde, waar eigenaar Axel Kleijweg de scepter zwaait. Wij gingen langs voor diner en vertellen je meer.
Vakantie in eigen stad en land is dit jaar vanwege het coronavirus voor meer mensen een gegeven. Deze rare omstandigheden geven echter wel de perfecte gelegenheid om onze eigen horeca aan de kust te ontdekken én supporten, zeker wanneer het zonnetje schijnt.

Op een mooie zaterdagmiddag stappen wij dan ook op de metro van de Hoekse Lijn die ons van hartje centrum pal naar Hoek van Holland brengt. In letterlijk 20 minuten sta je van metrostation Delfshaven op het strand. Na wat uurtjes zonnen en zwemmen schuiven we aan bij de groene Beachclub Casa Verde waar je van maandag tot en met zondag vanaf 10:00 terecht kunt voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of diner. Wij kwamen voor het laatste!
De kaart

Axel Kleijweg, die eerder ervaring opdeed als restaurant eigenaar in Spanje, creëerde iets meer dan een jaar geleden de hippe groene huiskamer die Casa Verde vandaag de dag is. Met de naam van het retaurant zit het in iedergeval goed: groen staat namelijk onder andere voor duurzaamheid! Zo is vlees en vis van goede komaf en, leuk detail van de kaart, wordt er in de keuken van Casa Verde veel gewerkt met lokale producten uit het Westland: denk aan tomatensoep van Westland tomaten, kaas van Kaasmeester Richard uit ‘s Gravezande of nacho’s met guacamole met je raadt het; Westland pepers! De kleur groen staat verder dus voor het Westland en al het groen dat zij te bieden heeft. De uitgebreide kaart biedt zowel de zogenaamde strandtent klassiekers als wat meer “hippe” gerechten.
Zo lunch je bij Casa Verde met een panini kippendij met cheddar en gekarameliseerde ui of een broodje gegrilde aubergine met tahini (Midden-Oosterse sesampasta). Maar ook voor een klassiek broodje kroket of een Hoekse Salade met gerookte Hoekse zalm ben je welkom. Als je op de meer avontuurlijke toer wil, dineer je bijvoorbeeld met een carpaccio van oesterzwammen met balsamico of een veganistische jackfruit pokebowl. De meer klassieke eter heeft de keus uit onder meer een (huisgemaakte) carpaccio of spareribs (in honing gemarineerd). Ook voor vegetariërs en vegans is er volop keus: denk aan een pappardelle met gegrilde groente en een salade gegrilde groente met miso dressing.
Ons diner

We nemen plaats op het terras en golden hour neemt zijn aanvang: tijd voor cocktails! We kiezen een klassieke Moscow mule en een blueberry mojito. Heerlijk! Een breekbroodje met verschillende dipjes (aioli, roomkaas en een super lekkere bietenhummus) erbij stilt de eerste trek. We kiezen voor de gebakken knoflookgamba’s met zoete aardappelfrietjes en geroosterde groentjes en de (veganistische) Indiase groentekokoscurry met gele rijst en flatbread. De knoflookgamba’s zijn heerlijk, de groente in de curry zijn iets aan de harde kant de saus is verder lekker van smaak. We sluiten het geheel af met een klassieke lava cake en een uitmuntende bananen-toffee pie met sinaasappelsorbet. We sjokken voldaan terug naar bus en metro die ons vlot terug naar Rotterdam brengen. Met eigen vervoer kom je er ook en parkeer je ook nog eens gratis voor de deur!