Het stufidiner: op de Franse tour in Delft

De meiden van het stufidiner hebben weer een betaalbare tip voor jou. Deze keer vindt het stufidiner plaats in Delft en wel bij Bar & Restaurant LEF.

15 Mei 2017 Anniek Moll

blogger Aniek Moll studeert design aan de Technische Universiteit van Delft en sinds begin 2016 ook Filosofie in Leiden. Ze gaat elke maand op een voor haar nieuwe plek eten in Rotterdam. Budget: max 25 euro

  • 15 Mei 2017

Het stufidiner: op de Franse tour in Delft

Twee studentes met een groot culinair hart en een voorliefde voor Rotterdam. Zo ontstond het stufidiner. Elke maand reizen wij af naar de grote stad om daar onze culinaire avonturen te beleven. Maar deze maand houden wij het dicht bij huis, want stiekem heeft onze thuisbasis Delft (niet ver van Rotterdam) naast veel biercafeetjes ook op culinair gebied een hoop te bieden! Daarom is het nu tijd voor onze favoriet: Lef.

Lef bevindt zich op het Doelenplein, een sfeervol plein waar ook het filmhuis van Delft te vinden is. Als de zon zich laat zien is het Doelenplein een vrolijke plek, vol families en studenten in comfortabele stoelen met een glas wijn in de ene hand en een lekker hapje in de andere. ‘s Avonds gaan de lampjes in de bomen aan en is het plein zo mogelijk nog schattiger dan overdag. Op een hoek van het plein zit Lef. Een knusse Franse brasserie die perfect bij alle gezelligheid op het plein past. 

Franse klassiekers


Op de kaart staan allerlei Franse klassiekers zoals escargots met knoflookboter, confit de canard, steak du boeuf, cassoulet, crème brulee en natuurlijk tarte tatin. In de winter heeft Lef ook een ontzettend lekkere kaasfondue op het menu, met een grote variatie aan groenten.
Wij kiezen dit keer voor de confit de canard, want eend is altijd een goed idee, zeker bij Lef. Na een kleine twijfel over de zeebaars beslissen we dat we in een carnivorenbui zijn en bestellen ook de steak du boeuf. De wijn slaan we even over met oog op het stufi-budget, dus we drinken er een nostalgische Orangina bij.

Carnivorenfeestje


Zoals wel vaker gebleken is, vallen wij regelmatig voor de mandjes brood vooraf. Bij Lef is dit zeker geen zonde want de aïoli is zalig en mag dus eigenlijk niet overgeslagen worden! En zeg nu zelf: Frans brood, dat kun je toch überhaupt niet laten staan?
De confit de canard wordt geserveerd met peterseliekrieltjes en een salade. De eend is perfect qua cuisson en voor ons het ultieme comfortfood. Bij de steak du boeuf worden boontjes en frietjes met (oui!) zure Franse mayonaise gebracht. De steak is lekker en de knoflookboter maakt het tot een authentiek geheel. Helaas hebben wij deze keer geen plek voor ook nog een dessert, maar deze zijn (weet ik uit ervaring) ook erg lekker! Vooral de crème brulee is een aanrader en ook de crêpes Suzette, die soms op het menu staan, zijn niet verkeerd. 

Fan van Lef


Het leukste aan Lef is misschien wel de goed uitgevoerde inrichting. Als je binnenstapt lijkt het alsof je daadwerkelijk een Franse brasserie bent ingelopen. Met kleine tegeltjes op de vloer, spiegels aan de muur en houten tafeltjes en bankjes zou je in elk willekeurig Frans stadje kunnen zijn, maar niet in Delft. Daarnaast is het personeel enorm vriendelijk en heeft Lef allerlei leuke initiatieven. Zo krijg je als je jarig bent je hoofdgerecht gratis! En heel fijn voor je studentenbudget: op maandag t/m donderdag wordt er ook een plat du jour geserveerd voor slechts 12,50 euro. 

De treinreis van slechts 20 minuten is het dus absoluut waard. Waan je in Frankrijk, ervaar de gezellige sfeer en wordt net als wij (en de rest van Delft) fan van Lef! 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!