De vrijdagmiddagborrel, maar dan anders bij Vinnie

Vrijdagmiddagborrel beu? Ga dan eens naar Vinnie, daar kan je net even iets anders borrelen.

28 Jul 2016 Martijn van Gorsel

blogger Deze student Leisure Management heeft een passie voor thuis koken, lekker eten en gezelligheid.

De vrijdagmiddagborrel, maar dan anders bij Vinnie

Bier drinken heeft een heel ander imago dan wijn drinken. Het drinken van bier wordt vaak gezien als relaxt, makkelijk, no nonsens, terwijl wijn een wat minder toegankelijk imago heeft. Vinnie wil dit veranderen met hun wijnbistro voor bierdrinkers.


De ondernemers Bart van der Zande, Fabian van den Berg, Tije Vos, Ties Klapwijk en Lindsey Bais zijn van nature bierdrinkers. Een biertje smaakt namelijk overal hetzelfde, dus je komt niet voor verrassingen te staan. Dit is natuurlijk heel anders met wijn. Het verschil van druiven is al werelds en dat heeft invloed op de smaak. Dat maakt wijn veel spannender. Aan bier drinken hangt daarnaast een ander imago dan aan wijn drinken. Wijnbistro Vinnie wil het beste van deze twee werelden combineren. Het gemakkelijke en relaxte van bier drinken, maar wel met de kwaliteit van het wijn drinken. 

Wisselende wijnkaart


Vinnie wil Rotterdammers meenemen in de wereld van wijn. Zij werken met een assortiment van vijf wijnen en willen dit later uitbreiden naar zes wijnen. De wijnen veranderen per maand en vaak zijn er bij thema-avonden speciale wijnen te krijgen. Zo serveerden zij onlangs een wijn die gedronken is door The Godfather himself. De wijn is gemaakt door Francis Ford Coppola het brein achter The Godfather trilogie. Deze Californische wijn werd geschonken op een Amerikaanse avond. De wijnen voor dit soort avonden worden samen met wijnhandel Ilja’s Wijnen geselecteerd. Zij helpen de nog niet zo ervaren wijndrinkers om de juiste en mooiste wijnen te selecteren.

Industriegebouw

Op vrijdagavonden is Vinnie te vinden in het Industriegebouw aan de Goudsesingel. Hier worden avonden georganiseerd in samenwerking met andere Rotterdamse ondernemers uit de food business werken. Vinnie zorgt voor de wijnen en de andere partij regelt het eten. Vaak werken zij met partijen als Kipster, BBQties en Mommy’s Boy. Die laatste kun je vrijdag 29 juli bij Vinnie vinden. De foodtrucks stellen een menu samen dat rond de tien euro kost. Er wordt een vegetarisch menu samengesteld en een menu met vlees, kip of vis. Dit is afhankelijk welke partij er staat te koken. 


De wijnbistro kan gebruik maken van de binnenplaats van het Industriegebouw, hier schijnt de hele avond de zon. Wanneer het fris wordt kan er binnen verder worden geborreld. De sfeer is relaxt. De binnenplaats wordt vol gezet met picknickbanken en kleine tafeltjes en stoeltjes met rood wit geruite kleedjes om een bistro sfeer te creëren. Natuurlijk is er buiten ook nog plek om de eerste dansjes van de avond te wagen. 

Wekelijks wijnproeven

Zoals gezegd wisselt het wijnassortiment maandelijks. Deze maand kun je komen proeven van een Colombelle (Frans, wit), een Basa (Spaans, wit), een Denis Marchais (Frans, merlot) en een Garanza (Spaans, rood). Favoriet bij de uitbaters? De Domaine de Castelnau Viognier. Deze staat dan ook permanent op de wijnkaart. 

Wil je er ook een keer bij zijn? Stel je dan hier even voor aan Vinnie en ontvang één keer per week een uitnodiging om op vrijdag langs te komen in Het Industriegebouw om de Vinnie wijnen te komen proeven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 x nieuwe terrassen in Rotterdam

Deze zomer zijn er diverse nieuwe mooie terrassen opgedoken in Rotterdam. Wij maakten een overzicht van nieuwe plekken en terugkerende pop-ups.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.

Alles over de eerste Rotterdamse Kroegenparade

Lees hier alles over de allereerste Rotterdamse Kroegenparade op 29 november 2025.