Wat kunnen wij toch genieten van heerlijk eten en drinken, helemaal met de zomer in aantocht. We hebben zomerkriebels in de Buik! Er stroomt positieve energie door de stad, bij zowel de horecabezoeker als in de zaken. De Buik heeft een nieuwe krant uitgebracht om verschillende horecaondernemers in de schijnwerpers te zetten. Ze vertellen over hun zaak en delen waar ze zelf graag komen. Aan het woord: Simon Wijers.
Liever naar de volledige krant?
De mooiste plek van Rotterdam
"Het gaat fijn bij De Prins. We draaien bewust niet het maximale aantal couverts in het restaurant, waardoor we ook met een kleiner team de kwaliteit kunnen waarborgen en onze gasten het allerbeste kunnen bieden. We hebben een super leuk en energiek team met mooie jonge mensen. We zijn een dag extra dicht gegaan, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen normale dagen vrij kan zijn, ook eens op zaterdag, en dat niemand meer dan 40 uur werkt. De energie blijft hierdoor goed. Het niveau ligt in mijn beleving hoger dan het ooit geweest is en ook de wijnkaart wordt steeds groter en spannender. We gaan nu zelfs naar 750 wijnen per glas, een project wat nooit eindigt. Samen met het team wijnarrangementen bedenken blijft voor mij het allerleukste. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een arrangement met alleen maar roséwijnen, van aperitief tot dessert. Iedere rosé komt uit een ander land, wordt gemaakt van een andere druif en geserveerd op een andere temperatuur; heel cool. Kortom, we staan hier waanzinnig te koken en hebben waanzinnige wijnen, en dat allemaal op de mooiste plek van Rotterdam, aan de Rotte."
Het is een project wat nooit eindigt. Simon Wijers
Simon krijgt het warm van...
"Er is een aantal zaken waar ik heel vrolijk van word. Dat zijn sowieso Chung, In den Rustwat en In de keuken van Floris. Ze hebben bij deze restaurants geweldige kwaliteit, entourage en service. Dit vind ik overigens ook altijd bij De Gouden Snor. Als ik echt in de zon op het terras wil zitten, beland ik vaak bij Café Roosje, Peppel of Stadsbrasserie en Broodje Q, maar ik zit ook graag bij POL of Van Zanten op het terras. Het zijn allemaal fijne bedrijven waar ik graag kom. Meestal drink ik op het terras dan een glas wijn, maar ik kan ook heel erg genieten van een ijskoude pils."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.