Chung kiest voor gezond ondernemen

De Buik heeft een nieuwe krant uitgebracht met verhalen van Rotterdamse horecaondernemers. Ditmaal Chung Wai Liu van Chung aan het woord.

15 Aug 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

Chung

Noordmolenwerf 171, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: AziatischFusionChinees Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant
  • 15 Aug 2022

Chung kiest voor gezond ondernemen

Wat genieten wij toch van heerlijk eten en drinken, helemaal nu de zomer in volle gang is. We zien weer volle terrassen, mensen die lekker aan het eten en borrelen zijn en je ziet dat de positieve energie weer door de stad stroomt. Wij krijgen er zomerkriebels in de Buik van! De Buik zet de Rotterdamse horeca graag in de schijnwerpers. Deze zomer hebben we een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Chung Wai Liu. 

Liever naar de volledige krant?

Kwaliteit en duurzaamheid 

"Je merkt heel erg dat mensen snakken naar die boost om even naar buiten te gaan. Vooral bij Guliano aan de Maas hebben we dit gemerkt in de afgelopen twee jaar. Mensen die op de Kop van Zuid werken gaan de Erasmusbrug over om een stukje te lopen en bij ons een broodje te halen. Bij Chung was dat wel anders, maar het gaat nu gelukkig ook weer beter. Ik ben bewuster gaan leven en bewuster de zaak aan het draaien. We zijn een extra dag gesloten en we nemen per dag een maximaal aantal couverts aan. Ik kan de zaak op vrijdag en zaterdag wel drie keer volrammen, maar daar heb ik de handjes niet voor waardoor het de kwaliteit niet ten goede komt. Ook ben ik bezig met een nieuwe menukaart. Producten uit Azië zijn of erg prijzig of minder goed beschikbaar, dus ik wil kijken wat ik daar mee kan doen, en ik zou graag lokaler willen werken. Ik kies voor kwaliteit en duurzaamheid, zodat ik op een gezonde manier kan blijven ondernemen. Privé ben ik ook bewuster gaan leven en heb ik meer ingezien wat echt belangrijk is. Ik heb mijn vader al drie jaar niet gezien, dus ik ga dit jaar naar Hongkong om hem te op te zoeken." 

Ik ben bewuster gaan leven en bewuster de zaak aan het draaien.Chung Wai Liu

Chung krijgt het warm van... 

"Als ik in de stad ga eten of drinken, ben ik meestal bij collega’s in de buurt van mijn zaken. Ik vind het belangrijk om goed contact met hen te onderhouden. Je vindt me dan bijvoorbeeld bij Prachtig of Guliano, en ik zoek vaak zaken in de Aziatische sferen op, zoals Little V. Als ik echt iets meer rust wil opzoeken, is het Brasserie Woodz of Lake House. Ik drink eigenlijk altijd gin tonic en probeer het liefst een onbekende gin. Als ik ergens op de kaart een nieuwe gin met verschillende garnituren zie, dan probeer ik dat." 

Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen