Wat genieten wij toch van heerlijk eten en drinken, helemaal nu de zomer in volle gang is. We zien weer volle terrassen, mensen die lekker aan het eten en borrelen zijn en je ziet dat de positieve energie weer door de stad stroomt. Wij krijgen er zomerkriebels in de Buik van! De Buik zet de Rotterdamse horeca graag in de schijnwerpers. Deze zomer hebben we een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Laurien en Maarten.
Liever naar de volledige krant?
Vaste gasten en nieuwe bezoekers
"We hebben een leuk bestand vaste gasten, waar ook mensen bij zitten die structureel op zaterdagmiddag half twee komen, ons drukste moment van de week. Ze weten dat ze dan even een kwartiertje moeten wachten, maar zeggen dat ze het dat waard vinden. Dat is het mooiste compliment wat we kunnen krijgen. Het is heel leuk om te zien dat de mensen die voorheen altijd kwamen nog steeds de weg naar Guliano weten te vinden, maar er komen ook mensen die een tripje naar Rotterdam maken en laatst zat er iemand die al heel zijn leven bij ons om de hoek woonde, maar voor het eerst kwam. We vinden dat heel erg leuk. We zijn verder druk bezig met catering, wat tot nu toe goed ontvangen wordt. Zo brachten we onlangs een catering bij iemand thuis die ons al belde toen we net weer terug op de zaak waren. We waren bang dat we misschien iets vergeten waren, maar ze wilde direct laten weten dat zij en haar gasten laaiend enthousiast waren over het eten. Dat is fantastisch, daar doen we het voor. We zijn zoveel op de zaak, dat Guliano ook echt ons leven is. Het is voor ons veel meer dan alleen maar werk."
Dat is het mooiste compliment wat we kunnen krijgen.Laurien en Maarten
Laurien en Maarten krijgen het warm van...
"Als we in Rotterdam een biertje buiten de deur doen, is dit vaak bij de Pui of bij Sunset. Ook zitten we graag bij YOLO; je zit er lekker, Rogier en de meiden zijn altijd vrolijk en het is zo leuk om daar lekker mensen te kijken, fantastisch. Rijntje vinden we ook erg fijn. De prijs-kwaliteit verhouding is er goed en zo vriendelijk als dat je door Fleur ontvangen wordt, gebeurt bijna nergens. Voor het diner gaan we eigenlijk meestal naar Chung, dat vinden we heerlijk, en we vinden Panini op het Binnenwegplein en Boguette heel erg lekker. We hebben wel iets met broodjes, haha."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.