We hebben zomerkriebels in de Buik! Wat kunnen wij toch genieten van heerlijk eten en drinken, helemaal met de zomer in aantocht. De positieve energie stroomt weer door de stad en je merkt dat iedereen het gemis aan horeca van de vorige jaren ruimschoots aan het inhalen is. Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Paul Sharo.
Liever naar de volledige krant?
Het koffiehotel
"We hebben bij Man Met Bril Koffie vooral een heel lekker ochtendzonnetje, daarna draait de zon achter de Hofbogen weg. We merken dat wanneer het echt warmer wordt midden in de zomer dat mensen juist veel bij ons komen zitten omdat ze hier in de schaduw kunnen zitten. Het blijft bij ons dan lekker koel. Qua koffie hebben we een hele toffe boer in Brazilië gevonden waar we dit jaar mee doorgaan en die ook bezig is met allerlei fermentaties, en we maken we nog steeds onze eigen biertjes samen met de Stadshaven Brouwerij. Verder zijn we natuurlijk ook heel erg druk bezig met het koffiehotel wat we gaan beginnen in Crooswijk. Na de zomer starten we met een crowdfunding campagne en gaan we alles verder in gang zetten. Ook ben ik druk in gesprek met partijen die de keuken van het koffiehotel kunnen gaan doen, dus alles loopt wel lekker door eigenlijk."
Het is leuk om bij wijze van nog bij de herbergier zelf in de zaak te zitten.Paul Sharo
Paul krijgt het warm van...
"Ik zit graag bij Rijntje op het terras. Het is echt een wijkrestaurantje en eigenaresse Fleur werkt zelf veel op de vloer, wat ook zijn charme heeft. Het is soms wel leuk om bij wijze van nog bij de herbergier zelf in de zaak te zitten, die echt geeft om wat hij of zij doet. Verder zit ik graag bij Bokaal of De Gele Kanarie, hun Hoppie Blond vind ik echt een heel erg lekker biertje, en vind ik het terras van Penny Pean en het Statencafé in Rotterdam-Noord ook heel fijn. Koffie vind ik natuurlijk het allerlekkerst om te drinken en ik kom graag bij deze zaken omdat ze er lekkere koffie hebben en een fijn terras. Als je daar buiten zit, heb je bijna het gevoel dat je niet in Nederland zit. En als ik dan geen koffie drink, is het meestal wel een speciaalbiertje."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.