We hebben zomerkriebels in de Buik! Wat kunnen wij toch genieten van heerlijk eten en drinken, helemaal met de zomer in aantocht. De positieve energie stroomt weer door de stad en je merkt dat iedereen het gemis aan horeca van de vorige jaren ruimschoots aan het inhalen is. Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Marcel Beijerling.
Liever naar de volledige krant?
 
            
            
De Gouden Pollepel
"Er zijn maar weinig terrassen in Rotterdam die in de ochtend, middag én avond zon hebben. Dus we hebben hier echt wel een uniek terras en ook nog eens heel lekker eten voor een mooie prijs. Helemaal als het mooi weer is, is het echt super druk bij Plein Oost. Ook hebben we een mooi stukje in de Gouden Pollepel gehad, wat weer een heel ander publiek aantrekt. Zij nemen dan het uitgeknipte krantenartikel mee en willen dan ook echt die gerechtjes die de mensen van de krant hebben gegeten, erg grappig. Richting de zomer gaan we de kaart natuurlijk iets aanpassen en komen de zomergerechtjes weer voorbij. Sowieso doen we de gegrilde spinazie met burrata weer, dat is echt een super lekker gerechtje, en hebben we onder andere gerechten met watermeloen en perzik van de Mibrasa. Ook zijn we bezig met het uitbreiden van de wijnkaart. We hebben een klimaatkast staan, dus hebben hier ook meer mogelijkheden voor. Er komen mooie huiswijnen, maar we willen ook de bekendere wijnen uit het hogere segment gaan aanbieden."
We hebben een mooi stuk in de Gouden Pollepel gehad, wat weer een heel ander publiek aantrekt.Marcel Beijerling
Marcel krijgt het warm van...
"Wat ik echt wel een unieke spot vind om op het terras te zitten, is het SS Rotterdam, op het achterdek. Het is er super hoog, je hebt mooi uitzicht en je zit hier heel de dag in de zon. Dat geldt trouwens ook voor Hotel New York, je zit er heerlijk daar op die kop.  Een andere plek waar ik graag kom is op het Deliplein en aan de kade bij de Fenix Food Factory. Het is sowieso een lekker plekje, maar als ik er ben zit ik vaak bij 21 Pinchos. Verder kom ik ook altijd heel graag bij La Pizza  en Bar Berta, niet zozeer voor het terras, maar ik vind het eten daar altijd superlekker."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.