Wat kunnen wij toch genieten van heerlijk eten en drinken, helemaal met de zomer in aantocht. We hebben zomerkriebels in de Buik! Er stroomt positieve energie door de stad, bij zowel de horecabezoeker als in de zaken. De Buik heeft een nieuwe krant uitgebracht om verschillende horecaondernemers in de schijnwerpers te zetten. Ze vertellen over hun zaak en delen waar ze zelf graag komen. Aan het woord: Richard en Angelique Meijer.
Liever naar de volledige krant?
De charme van Sans Frou Frou
"Sinds een paar weken zijn we weer bij het oude qua aantal bezoekers. Je merkt wel dat de sfeer en tijden waarop mensen komen zijn veranderd. Mensen besluiten later te reserveren of komen aanwandelen, en we merken dat de vijftigers en zestigers wat meer wegblijven en vooral de dertigers in groten getale komen eten. We zijn vier dagen per week open: op vrijdag, zaterdag en maandag voor het diner en op zondag vinden we de lunch en namiddag leuk om te draaien. We doen het samen, zonder personeel, dus dit is qua openingsdagen en -tijden genoeg voor ons. Richting de zomer zijn we er niet heel erg mee bezig dat we het anders moeten aanpakken. De kaart wordt natuurlijk wat warmer, meer zomers, en de wijnen wat lichter. Je zet meer rosé in en wat extra rode wijnen in de koelkast, maar dat is het. Het grootste verschil bij ons is dat mensen buiten zitten, waardoor de zaak vanzelf verandert. Je bent dan op de stoep aan het eten, wat juist ook zijn charme heeft."
Deze ondernemers voelen een beetje als geestgenoten.Richard en Angelique Meijer
Angelique en Richard krijgen het warm van...
"Als we naar het terras gaan, zijn we eigenlijk vaak buiten de stad te vinden. We gaan graag naar Elements Beach in ’s Gravenzande. Daar gaan we eigenlijk elke week wel naar toe als we lekker met de hond gaan wandelen. Ze hebben er prima eten en er hangt een lekkere sfeer. Daarnaast vinden we De Roode Leeuw in Capelle erg leuk. In de stad zelf komen we vooral bij plekken waar je goed kunt eten. We komen graag bij Tosca, dat voelt altijd een beetje als thuiskomen. Ook hebben we de laatste tijd veel contact met Floris van In de keuken van Floris en vinden we Putaine en Héroine van Eva en Michael heel leuk. Deze ondernemers voelen een beetje als geestgenoten."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.