Maartje en Joost van Bistrot du Bac brengen Parijs naar Katendrecht

Deze zomer geeft de Buik verschillende horecaondernemers een podium in de nieuwste de Buik krant. Aan het woord: Maartje en Joost van de Braak.

30 Jun 2022 Dijlan van Vlimmeren

blogger Culinair journalist Dijlan van Vlimmeren is bezeten van eten. Ze schrijft vanuit haar eigen tekstbureau Panna Cotta.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bistrot du Bac

Sumatraweg 5, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Zuid Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Maartje en Joost van Bistrot du Bac brengen Parijs naar Katendrecht

Heerlijk genieten van eten en drinken, daarvan krijgen wij zomerkriebels in de Buik! We merken dat iedereen het gemis aan horeca van de afgelopen jaren flink aan het inhalen is en daarom heeft de Buik een nieuwe krant gemaakt die geheel in het teken staat van de zomer en waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Maartje en Joost van de Braak. 

Liever naar de volledige krant?

Geef ons maar Katendrecht 

"Het zou zomaar kunnen dat de huiscocktail van La Petite Soeur, Franse vermout met tonic, Chambord en een framboosje, een hit wordt deze zomer. Hij is zó lekker fris. La Petite Soeur, we noemen haar ’t zusje, zit op een superzonnige locatie op de hoek van een woonwijkje. Je waant je er echt in het buitenland, in zo’n gezellig Parijs' achterafbuurtje. De drukte in het centrum is ons te heftig. Op en rond het Deliplein kan het ook druk zijn, maar niet zo massaal druk als in het centrum. Geef ons maar Katendrecht, waar je het joie de vivre overal voelt. Wij genieten er volop. Bistrot du Bac kent minder zonuren dan La Petite Soeur, daar zit je na zessen buiten in de schaduw. Op een warme dag kan het heel aangenaam zijn in de schaduw. Een echte vakantie zit er deze zomer voor ons niet in, het wordt in elk geval geen grote reis. We beschikken over een redelijk steady team, en daar zijn we blij mee, we zijn alleen nog niet helemaal compleet. La Petite Soeur is opgezet als een art deco wijnbar waar je kleine Franse gerechtjes kunt bestellen als oesters, rillettes van eend en af en toe tarbotjes buiten de kaart om. Er wordt daar echter zoveel gegeten dat assistentie in de keuken welkom is. Zolang we die extra kok niet hebben gevonden, gaan wij niet ver weg. Het worden waarschijnlijk een paar daagjes strand in Monster of ’s-Gravenzande, of een middagje Villa Augustus in Dordrecht, ook leuk!"

Je waant je er echt in het buitenland, in zo'n gezellig Parijs' achterafbuurtje.Maartje en Joost van de Braak

Maartje en Joost krijgen het warm van... 

“Vlakbij huis, we wonen in Kralingen, eten we graag met onze drie zonen (15, 10 en 6 jaar) bij Osteria Vicini en Vis op de Dijk. Sinds we ‘t zusje erbij hebben, eten we zelden nog buiten de deur. Op onze to-dolijst staan in elk geval Putaine in de Rijnhaven en On Cru aan het Haringvliet.”

Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen