Met de zomer in aantocht kunnen we maar aan een ding denken, heerlijk eten en genieten op het terras. Doordat we de afgelopen jaren de horeca hebben moeten missen merken we dat iedereen het ruimschoots aan het inhalen is. Er stroomt weer positieve energie door de stad en daar krijgt de Buik zomerkriebels van! Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Peter Rouwen.
Liever naar de volledige krant?
Hybride wijn
"Ik heb dit jaar het zeilen ontdekt. Sinds kort ben ik met mijn zoon Bink geregeld te vinden op de Kralingse Plas. Ik merk dat zeilen, voor mij, de ideale manier is om te ontladen. Het voelt bijna als vakantie, en dat op tien minuten fietsen van mijn huis. Ik ben altijd een waterrat geweest. Op het Brielse Meer heb ik vroeger wat af gewaterskied. Als je te goed wordt in waterskiën, gaat de lol er alleen wel af. Deze zomer gaan we eindelijk weer eens naar Viareggio, mijn favoriete badplaats aan de Ligurische kust bekend vanwege het mooiste carnaval ter wereld. Ik drink daar zeker bier, craft beer maar ook wijn. De wijnen zijn daar om te kwijlen. Een paar jongens in Italië hebben een hybride wijn ontwikkeld, een ale gebrouwen met wijnmost, zó lekker. Bij Brouwerij Noordt zijn we daar ook mee bezig. Het is een ingewikkeld proces. Het wachten is op een nieuwe lading wijnmost uit de Loire voordat we er mee verder kunnen. Tot die tijd kan het publiek onze bestaande specials proeven. We hebben een proeflokaal met een leuk terras, vrij toegankelijk, en van donderdag tot en met zondag geopend. Als je wilt, kun je er een rondleiding langs de ketels aan koppelen. Geef ons even een belletje en we regelen het voor je."
Bij Brouwerij Noordt zijn we daar ook mee bezig. Het is een ingewikkeld proces.Peter Rouwen
Peter krijgt het warm van...
"Pils drink ik buiten de deur het liefst bij Café Timmer en Melief Bender op de Oude Binnenweg. Die twee zaken blijven voor altijd in mijn donder zitten. Voor ruig speciaalbier ga ik naar Brewdog, tegenover het stadhuis. Ze hebben daar een prachtig clubhuis. Mijn favoriete restaurant durf ik amper kenbaar te maken. Da’s Parkheuvel, het tweesterrenrestaurant van vader en zoon Van Loo. Eén keer per jaar gaan we daar heen, als we het geld bijeen hebben gespaard. Dat is elk jaar opnieuw een hoogtepunt. Mijn vrouw is zelf kok, bij Penny Pean en POL Rotterdam en op festivals zoals CuliNesse en Opperdepop. Ze snapt hoeveel tijd er in die gerechten bij Parkheuvel zitten. Genieten met hoofdletter G."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.