Bij Vineum is altijd van alles aan de hand

Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht met verhalen van horecaondernemers. Aan het woord: David van Steenderen.

4 Jul 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Bij Vineum is altijd van alles aan de hand

We hebben zomerkriebels in de Buik! Wat kunnen wij toch genieten van heerlijk eten en drinken, helemaal nu de zomer toch echt begonnen is. De positieve energie stroomt weer door de stad en je merkt dat iedereen het gemis aan horeca van de vorige jaren ruimschoots aan het inhalen is. Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: David van Steenderen.

Liever naar de volledige krant?

De zomerperiode 

"Er is bij Vineum eigenlijk altijd van alles aan de hand. Buiten dat het restaurant zes dagen per week vol zit, hebben we ook nog veel partijen die we verzorgen op locatie. Zo hebben we laatst een lunch verzorgd in het Montevideo voor een hele goede wijnklant van mij. Die hele etage is dan een compleet kale ruimte, dus we kleden dan alles aan en fixen en verzorgen alles. Het is soms in combinatie met het restaurant wel heftig, maar aan de andere kant is het ook heel leuk om te doen. Ook hebben we recentelijk een aantal dingen voor het goede doel gedaan. Daar rinkelt de kassa zeker niet van, maar voelt wel heel goed. De zomerperiode is bij Vineum meestal iets rustiger. We hebben onze mooie stadstuin, maar als het echt zomer wordt, merken we dat het minder druk is. Ook eten en drinken mensen minder als het erg warm is. Wij gaan de eerste twee weken van augustus dan ook altijd dicht. Dan kan iedereen even opladen en leuke dingen doen. Die tijd is voor mij ook erg kostbaar. De Deli is dan ook twee weken dicht en ondanks dat je dan geen omzet hebt, heb je ook twee weken even rust aan je hoofd. Er lopen altijd nog wel wat dingetjes door, maar die kan ik bij wijze van spreken ook doen met mijn voeten in het zand. Ik probeer er in ieder geval iedere dag het beste van te maken om mijn bedrijf vooruit te helpen."

Er is bij Vineum eigenlijk altijd van alles aan de hand.David van Steenderen

David krijgt het warm van... 

"Ik ga graag naar VISTA in Willemstad. Het is een kwartiertje rijden vanaf ons huis en ik vind het eten daar gewoon erg goed. Ze hebben er een rijke keuken met mooie producten en als het goed weer is heb je een fantastisch terras aan het Hollands Diep met een geweldig weids uitzicht, dat vind ik gewoon een geweldig leuke zaak."

Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen