- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Mediterraans, Frans, Mediterraan, Internationaal
- Soort zaak
- Wijnbar
- Maaltijd extra
- Seafood
- Prijsniveau
- Wat duurder
Bij het Eendrachtsplein zit wijnrestaurant Vineum. Eigenaar David van Steenderen, als eerste benoemd tot Sommelier van het Jaar door Michelin, en zijn team schenken minimaal 300 wijnen en de wijnkaart is alleen daarom al een plaatje. Van de menukaart eet je gerechten uit de Franse en Mediterrane keuken, modern maar met een klassieke inslag. Het restaurant is in het bezit van een Bib Gourmand.
De naam VINEUM komt van het Latijnse 'vineus', dat is afgeleid van het Latijnse woord voor wijn, namelijk 'vinum'. De naam verraadt dat er bij VINEUM niet alleen veel aandacht besteed wordt aan wijn, het slaat ook op de mooie frisse groene accenten in onze stadstuin en de kleurstelling van de inrichting.
Op de Eendrachtsweg vind je Vineum, een ''wijngaard'' waar naast een heleboel wijn ook Frans en Mediterraans eten wordt geserveerd.
Vineum is opgerukt tot de betere restaurants van Rotterdam. In het prachtige pand aan de Eendrachtsweg voert wijn de boventoon.
David van Steenderen heeft een delicatessenzaak in het oude pand van Keurslager Viergever in de Westmaas (Hoeksche Waard) geopend: David's Deli.
Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht met verhalen van horecaondernemers. Aan het woord: David van Steenderen.
De Buik van Rotterdam was bij het wijn-spijsdiner van Vineum en Weingut Schlosser Lieser voor een heerlijk 4-gangen diner met proeverij van rieslingwijnen.
Geniet van de volgende voordelen: