La Cazuela is een fijne tapas bar net achter het centrum, waar ze in gezellige setting tapas serveren. De zaak heeft een geweldig terras.
Pop-up Viskantine aan de Cool in Delfshaven heeft een vaste stek gekregen als De Machinist aan de Cool. Ze serveren vanaf heden vis- en vleesgerechten.
Tosca staat vooral voor vakantie in eigen stad. De kaart is mediterraans met de typische vakantiebestemmingen als hoofdmoot: Italië, Spanje en Frankrijk.
Bij Spaghettata op de Nieuwe Binnenweg kan iedereen genieten van een bord met pasta of een lekkere pizza.
Het Erasmus paviljoen heeft een Italiaans-mediterrane kaart. Het is er in de eerste plaats voor studenten, dus goed betaalbaar, snel en vers bereid.
Nieuwe Café heeft misschien wel een van de beste terrassen van de stad en serveert hoogstaande vegetarische en veganistische lunchgerechten.
La Hermana is het ritje naar Barendrecht meer dan waard. De tapas die hier op de kaart staan komen uit de mediterraanse keuken.
Locale Kaap is een eetlokaal met een landelijk Franse keuken, met veel aandacht voor groenten, vis, schelp- en schaaldieren.
De stijl van chef-kok Jan van Dobben van Amarone aan de Meent in Rotterdam, bekroond met één Michelinster, is gebaseerd op de Franse en Japanse keuken.
Bij Bird eet je echte Napolitaanse pizza's, met zo’n lekkere opstaande rand en een zachte bodem. Zelfs Italianen weten Bird voor deze pizza's te vinden.
Geniet van de volgende voordelen: