David van Steenderen heeft een delicatessenzaak in het oude pand van Keurslager Viergever in de Westmaas (Hoeksche Waard) geopend. Hier verkoopt hij onder meer (luxe) stukken vlees, kaas, noten, schaal- en schelpdieren, desserts en flessen wijn. De dag waarop hij de sleutel kreeg is er een die hij niet snel zal vergeten, hij werd die dag ook vader. Wij spraken hem om meer te weten te komen over deze enthousiaste ondernemer en natuurlijk over David’s Deli.
Hoe de horecasluiting Vineum trof

“De lockdown begon met een aantal weken, nu een halfjaar later zitten we er nog zo bij”, vertelt David over de sluiting van Vineum. Doorgaan met afhaalgerechten zag hij niet zitten, dit hebben ze met Vineum tijdens de eerste lockdown een tijdje geprobeerd. David: “Het is gewoon niet de restaurantbeleving die mensen van je gewend zijn.” Hierdoor moest David op zoek naar iets wat nog wel kon, en mocht. Een winkel waarin je levensmiddelen verkoopt, daar kun je wat mee, ook tijdens een lockdown. Dat realiseerde David zich maar al te goed, het leidde tot de start van zijn zoektocht.
Sleutel naar David's Deli

Niet veel later hoorde David dat de keurslager bij hem in het dorp ging stoppen. Hij baalde daarvan, je kon er namelijk altijd lekkere stukken vlees kopen. Hij besloot de slager een berichtje te sturen met de vraag of hij misschien het pand kon overnemen. “Zij vonden het alleen maar leuk dat het pand bleef leven”, vertelt David over de reactie van de voormalige slager.
Op 25 november ontving David de sleutel van het pand, een bijzondere dag, want diezelfde dag werd David vader van zijn eerste kindje. Twee dagen later opende hij de deuren van David’s Deli: een luxe delicatessenwinkel. Omdat David niet alleen restauranteigenaar is maar ook sommelier, heeft hij de ruime kennis die ervoor nodig is om zo’n soort zaak te runnen. “Met de toevoeging van David’s Deli kon het hele team blijven doorgaan, alle levensmiddelenzaken bleven gewoon open. Dat is echt een goede zet geweest.”
Alles van sauzen tot gehele maaltijden

Je kunt bij David’s Deli niet alleen losse producten kopen, maar ook verse maaltijden, denk aan aardappelmousseline, truffel tagliatelle of zelf poké bowls. Ook zijn er gerechten die normaal gesproken worden geserveerd bij Vineum verkrijgbaar. Voor verse soepen en sauzen, zoals kreeftensoep en kalfsjus, ben je hier ook aan het juiste adres. Natuurlijk kun je in het voormalige slagerspand ook nog steeds stukken vlees en vleeswaren kopen, maar er is nu ook een groot aanbod schaal- en schelpdieren en verse visfilet.
Naast alle producten die in de winkel liggen, is er in de webshop een nog groter assortiment. “Het is lastig, je kan maar een beperkte hoeveelheid producten laten zien in de winkel. We bieden eigenlijk veel meer aan dan wat er te zien is”, vertelt David.
Openingstijden en informatie

Wanneer de horeca de deuren weer mag openen, gaat David uiteraard gewoon door met David’s Deli. “Mijn team is te groot voor wanneer we bijvoorbeeld maar dertig gasten in ons restaurant mogen ontvangen. Met David’s Deli erbij, heb ik in elk geval nog een paar werkplekken open.”
Deze bijzondere delicatessenzaak is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:30 en op zaterdag van 08:00 tot 16:00. Zodra Vineum weer gasten mag ontvangen blijft Davids Deli dus open, maar gaan ze op dinsdag wel een extra dag dicht. Via de website van de winkel kun je allerlei soorten producten bestellen, zodat je die kunt ophalen in de winkel. David’s Deli ligt aan de Munnikendijk 20A in de Westmaas.