Flora Bakker

Blogger

Flora is een geboren Rotterdamse en bovenal een echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren als blogger van de Buik van Rotterdam en als stadsgids. Naast haar werk voor de Buik van Rotterdam is Flora freelance (eind)redacteur en heeft ze meegewerkt aan verschillende food gerelateerde boeken en artikelen. Verzamelt kookboeken.

Flora was hoofdredacteur van de Buik van Rotterdam van augustus 2021 tot en met oktober 2023.

Mosselen van de nieuwe oogst en nog veel meer bij Kaat Mossel

Bij Kaat Mossel kom je voor veel meer dan de mosselen. Naast een mooie kaart met vis- en vleesgerechten, begrijpen ze bij Kaat Mossel wat gastvrijheid is.

Restaurant NOVA: ingetogen smaken in de weelderige natuur

Restaurant NOVA, pal aan de Rotte in Bergschenhoek, serveert ingetogen, pure gerechten met een Franse inslag in een prachtige groene omgeving.

Herkenbare kwaliteit met een toegankelijke insteek bij Fitzgerald*

Sinds november heeft Fitzgerald* een nieuwe eigenaar. Oud-gedienden Michael Verhagen en Bas van Beveren zorgen voor een bekende sfeer en goede gerechten.

Smaakmaker Patrick 't Hart van Zeezout* over koken op hoog niveau

Bij Patrick 't Hart van restaurant Zeezout* draait het om zijn restaurant, het team en zichzelf. Iedere dag draait om presteren en beter worden.

Nerello: Italiaanse eenvoud maar alles behalve simpel

Italiaans restaurant Nerello aan de Oostzeedijk in Rotterdam-Kralingen serveert Italiaanse gerechten van hoogwaardige kwaliteit in ongedwongen sfeer.

Bij Perceel* proef je de natuur

Eten bij sterrenrestaurant Perceel* in Capelle aan den IJssel betekent een knusse middag of avond gevuld met de seizoenen en natuurelementen op je bord.