- Maaltijd
- Lunch, Diner, Late night
- Stadsdeel
- Zuid
- Keuken
- Internationaal
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Cocktails, Kleine gerechtjes, Late night
- Prijsniveau
- Wat duurder
- Chef
- Michael Schook
Het nieuwste restaurant van Eva Eekman en Michael Schook, die we ook kennen van Héroine. Het restaurant bevindt zich drijvend in de Rijnhaven tussen de Wilheminapier en Katendrecht en is onderdeel van FOR Building. In het restaurant voeren ze een à la carte menukaart, met verschillende warme, koude, zoete en kaasgerechtjes uit de internationale keuken die allemaal los te bestellen zijn.
Het restaurant is losjes vernoemd naar de Rijnhavenbrug die de Kop van Zuid verbindt met Katendrecht, in de Rotterdamse volksmond ook wel Hoerenloper genoemd. Net als de naam, is de zaak stoer, een beetje edgy maar wel toegankelijk. Iedereen welkom is voor lunch, borrel of diner, opgedoft of niet. De kleine gerechten die je bij Putaine bestelt zijn te delen met tafelgenoten, maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf bestellen. Alleen wat drinken aan de bar kan hier ook prima. Putaine heeft een zeer uitgebreide drankenkaart waar je een keuze van kunt maken, maar mocht je er niet uitkomen, adviseert het team je graag. Daarnaast hebben ze voor de de barhangers ook een menu samengesteld met kleinere, gastronomische barbites.
Foto's: Studio Unfolded - Sophia van den Hoek
In de Rijnhaven opent in september het drijvend restaurant Putaine, vlakbij de Hoerenloper (what's in a name). Het restaurant is het zusje van De Matroos en het Meisje en Héroine. Toch gaan ze het hier flink anders doen.
Putaine, het drijvende restaurant in de Rijnhaven, heeft de flair van de jaren tachtig gevangen en voorzien van een eigentijdse charme. Wij gingen langs en proefden tien gerechtjes van het menu.
De Buik gaat in gesprek met chef Michael Schook van restaurant Putaine en restaurant Héroine in Rotterdam.
Geniet van de volgende voordelen: