Old Scuola is klaar voor het festivalseizoen

Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een krant uitgebracht met verhalen vanuit de horeca. Aan het woord: Daniel van der Stel en Marco Zander.

5 Aug 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

Old Scuola

Achterklooster 1, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Old Scuola is klaar voor het festivalseizoen

Met de zomer in aantocht kunnen wij nog maar aan een dingen denken: heerlijk eten en drinken op het terras. De positieve energie stroomt weer door de stad en je merkt dat iedereen het gemis aan horeca van de vorige jaren ruimschoots aan het inhalen is. Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Daniël van der Stel en Marco Zander.

Liever naar de volledige krant?

Old Scuola aan de Coolhaven 

"Het gaat goed bij onze nieuwe zaak aan de Coolhaven. Er is al veel animo en we moeten de grote opening nog vieren, wat we waarschijnlijk doen samen met het 10-jarig bestaan van Old Scuola. We hebben met de nieuwe locatie een heel mooi terras met zon tot 22.00 uur ’s avonds en het park aan de Coolhaven gaat binnenkort ook open. Dat is een coole plek met zoveel kwaliteit en het is de doorlooproute naar het Park. Ik verwacht dat op dat park aan het water veel mensen af gaan komen die lekker komen chillen en daar hopelijk een pizzaatje van Old Scuola bij eten. Bij onze zaak aan het Achterklooster gaan we het terras ook helemaal aanpakken. Er komen nieuwe parasols, nieuwe bierbanken en weer nieuwe beplanting, zodat het net wat lekkerder wordt om er te verblijven. Ook doen we met Old Scuola weer mee aan het festivalseizoen. We doen nu één festival per weekend. Dat is voor ons best relaxed werken gezien we voorheen meerdere festivals in een weekend draaiden, maar alsnog hebben we het erg druk zo. Omdat je op dit gebied nauwelijks iets gedaan hebt de afgelopen twee jaar begin je eigenlijk weer opnieuw op te bouwen, maar we hebben er zin in."

Dat is een coole plek met zoveel kwaliteit en het is de doorlooproute naar het Park.Daniël en Marco

Daniël en Marco krijgen het warm van... 

"We zijn de laatste tijd veel bij De Maaskantine. Een super chille plek en je hebt er tot het laatste moment van de dag zon. Ook drinken we weleens een biertje op het terras bij Kaapse Maria of De Kaapse Brouwers op Katendrecht. Meestal wordt het dan een speciaalbiertje of een toffe cocktail. We zijn nu wel fan van yuzu saké. Op de zaak hebben we nu ook een yuzu saké spritz die erg lekker is en daarnaast drinken we graag ons eigen gebrouwen biertje Senza Etichetta.”

Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen