De positieve energie stroomt weer door de stad en je merkt dat iedereen het gemis aan horeca van de vorige jaren ruimschoots aan het inhalen is. Wat zijn we blij dat weer mogen genieten van de horeca: we hebben zomerkriebels in de Buik! Deze zomer geeft de Buik verschillende horecaondernemers een podium in de nieuwste krant van de Buik. Aan het woord: Pegah Hosseinzadeh en Jelmer Bouma.
Liever naar de volledige krant?
Zwoele zomeravonden
"Sinds dat we weer open zijn, zijn we in een stroom van positieve energie terecht gekomen. Het gaat goed, we zitten vaak vol en genieten er elke dag weer van dat we mogen doen waar we het gelukkigst van worden: mensen blij maken. We steken veel aandacht en liefde in onze gerechten, dat staat op nummer één, maar bijna net zo belangrijk is de sfeer in de zaak. Iedereen in ons team is graag onder de mensen en doet de hele avond zijn stinkende best om gasten een gezellige avond te bezorgen. Binnen is het al heel gezellig, maar wij vinden het allemaal eigenlijk nog een tikje gezelliger op het terras. We kijken uit naar de zwoele zomeravonden, dan hangt er echt een vakantiegevoel in de lucht en zie je toch dat iedereen nog meer aan het genieten is."
Je kunt er fijn aan het water zitten en heel de avond lekker snoepen.Pegah en Jelmer
Pegah en Jelmer krijgen het warm van...
"We brengen natuurlijk de meeste uren door op ons eigen terras. Als we er dan op uit zijn en het is mooi weer, kunnen we echt genieten van een kopje koffie bij Parqiet. Dat vinden we veruit het mooiste terras van Rotterdam, lekker met die ligstoelen midden in het Park. En wat ook een lekkere plek is, is bij Machinist aan de Cool. Je kunt er fijn aan het water zitten en heel de avond lekker snoepen. Bij onze buren van La Pizza komen we trouwens ook graag. Goed eten, een ongedwongen sfeer en lieve meiden in de bediening. En na het werk racen we met zijn allen nog even snel naar The Rumah voor een piña colada. Ook de paloma’s bij Botanero zijn verslavend lekker. Maar Jelmer maak je op een zonnige dag eigenlijk het gelukkigst met een ijskoud pilsje."
Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.