Zonder oevers geen Maas en zonder Maas geen Maaskantine

Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een krant uitgebracht om ondernemers een podium geven. Aan het woord: Ruben Venema van De Maaskantine.

27 Jun 2022 Dijlan van Vlimmeren

blogger Culinair journalist Dijlan van Vlimmeren is bezeten van eten. Ze schrijft vanuit haar eigen tekstbureau Panna Cotta.

Zonder oevers geen Maas en zonder Maas geen Maaskantine

Met de zomer in aantocht kunnen we maar aan een ding denken, heerlijk eten en genieten op het terras. Doordat we de afgelopen jaren de horeca hebben moeten missen merken we dat iedereen het ruimschoots aan het inhalen is. Er stroomt weer positieve energie door de stad en daar krijgt de Buik zomerkriebels van! Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht waarin we verschillende horecaondernemers een podium geven. Aan het woord: Ruben Venema.

Liever naar de volledige krant?

Het zuidelijkste terras van de stad 

"De Maaskantine is een buitenrestaurant en stadsstrand op het laagste punt van Rotterdam, in De Esch. Het is al een paar keer gebeurd dat de kade onder water is gelopen. Zonder oevers geen Maas, en zonder Maas geen Maaskantine. Dat hoort erbij als je pal aan de rivier zit. Op alle overige dagen heb je het mooiste uitzicht van de stad, over alle bruggen, en in de zomer heb je hier helemaal mazzel want het is het zuidelijkste terras van de stad. We hebben parasols maar als je die liever negeert, zit je hier de hele dag met je gezicht in de zon. Je kunt bij ons zonnen in het zand, chillen in een van de zitzakken in het gras, borrelen, dineren, wegdromen bij zonsondergang. Alleen, met z’n tweeën of met groep van veertig personen. We hebben voldoende plek. De menukaart is geïnspireerd op gerechten uit de zuidelijke staten van de USA. In trek zijn de smashed burgers die je kunt customizen naar eigen smaak. Mijn vakantie stem ik af met de drukte op de zaak. Ik ga dus niet weg in de zomer. Ik vlieg in het najaar naar Toronto in Canada, mijn geboortestad. Toronto en Rotterdam zijn heel vergelijkbaar, vind ik. In beide steden is veel gaande. Je hebt in beide steden veel toffe plekken, maar je moet ze wel weten te vinden. Begin augustus hosten we een stage op het festival Solar in Roermond. Op die manier ben ik er toch even tussenuit."

Je hebt in beide steden veel toffe plekken, maar je moet ze wel weten te vinden.Ruben Venema

Ruben krijgt het warm van... 

"Na werktijd wil ik weleens een mezcalletje drinken bij Botanero aan de Mariniersweg of een cocktail bij The Rumah op de Oude Binnenweg. Die ene keer dat ik even een rustmomentje pak, ga ik bij mijn oude werkgever langs, Biergarten bij het station, of ik ga een hapje eten bij Bar Berta in het Scheepvaartkwartier. Uit eten doe ik daar het allerliefst." 

Op naar nog meer zomerse dagen, mooie openingen en spannende initiatieven. Wil je meer weten over de plannen van Rotterdamse horecaondernemers en ben je benieuwd welke collega’s zij zelf nou bezoeken als ze een dagje vrij zijn? De krant ligt verspreid door de Rotterdamse horeca, maar kun je ook HIER lezen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen