- Maaltijd
- Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Aziatisch, Fusion, Chinees
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Bento, Dim Sum, Kleine gerechtjes, Seafood
- Prijsniveau
- Wat duurder
- Chef
- Chung Wai Liu
Op dat houten paviljoen aan dat Rotterdamse grachtje bij de Meent zit Chung. Dit Chinese restaurant doet in niets denken aan de afhaalchinees of een klein eethuisje. Bij het restaurant van Chung Wai Liu kom je voor verfijnde Chinese gerechten in warme setting, of dat nou binnen in het restaurant is of buiten op het gezellige terras.
Restaurant Chung staat bekend om haar pekingeend, maar sla vooral de coquilles en dim sum van Chung niet over. Verzot op pekingeend en wil je niets anders? Chung heeft ook een speciaal pekingeend-menu met de bekende pannenkoekjes, maar ook met hot 'n sour soep en curry met pekingeend. Het wijnmenu is ook indrukwekkend.
Restaurant Chung aan het Haagseveer bij de Meent heeft volgens velen de beste pekingeend van Rotterdam. De pekingeend wordt gemarineerd in azijn, suikerwater en vijfkruidenpoeder, daarna secuur slow voorgegaard met veel zorg geglaceerd. In totaal wordt de eend maar liefst 90 (!) keer bedropen voordat 'ie pas echt lekker knapperig in zijn jasje zit. Liefhebbers, zegt de chef, komen werkelijk van heinde en verre om zijn pekingeend te proeven. Wij Rotterdamse bofkonten hoeven er alleen voor naar de Meent te wandelen.
Op de menukaart nog veel meer lekkere gerechten. De gestoomde coquilles met glasnoedels en knoflook zijn een absolute aanrader, net zoals de dim sum die zich goed lenen als voorgerecht. De pekingeend is in verschillende porties te bestellen, zodat je het gerecht naar wens als voor- of hoofdgerecht kunt nuttigen. Besluit je slechts bij een kleine portie te blijven? Dan is de kalfswang met Thaise rode curry een goede optie als hoofdgerecht.
Hoezo, oliebollen? De beste pekingeend van de ganse natie komt bij restaurant Chung in Rotterdam op tafel. De kenners zeggen het, en wij geloven het.
Druilerig herfstweer vraagt om thuis blijven en eten bestellen. Met foodora doe je dat als volgt.
Dit keert vertelt Chung Wai Liu van restaurant Chung waar hij gaat eten als hij niet in de keuken of in het restaurant staat.
De Buik heeft een nieuwe krant uitgebracht met verhalen van Rotterdamse horecaondernemers. Ditmaal Chung Wai Liu van Chung aan het woord.
Geniet van de volgende voordelen: