- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Frans, Mediterraans, Japans
- Soort zaak
- Restaurant
- Prijsniveau
- Aan de prijs
- Chef
- Jan van Dobben
Restaurant Amarone ligt aan de drukke winkel- en horecastraat de Meent. De stijl van chef kok Jan van Dobben is geïnspireerd door de Franse en Japanse keuken. Hij laat de kern van smaak spreken in zijn sterrenrestaurant in hartje Rotterdam.
Echtpaar Jan van Dobben en Yoshiko Van Dobben-Takayama runnen samen hun haute cuisine restaurant, bekroond met één Michelinster. Jan staat zelf in de keuken, waar hij samen met het team de meest prachtige en smaakvolle gerechten bereidt. Yoshiko, in 2020 benoemd tot Sommelier van het Jaar, is als gastvrouw en sommelier vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de wijn-spijscombinaties. De gerechten van het restaurant kenmerken zich door het gebruik van mooie ingrediënten en die zoveel mogelijk in hun waarde laten. De zaak ademt een kalme en elegante sfeer door de donkere tinten in combinatie met luxe stoelen en wit linnen op de tafels.
Al kort na de opening kreeg Amarone een Michelinster - en terecht. Nog altijd is het restaurant aan de Meent 'n stabiele factor aan het culinaire firmament
Amarone is zo'n restaurant waarvan je je nooit hoeft af te vragen of de chef wel in zijn hum is. Gert Blom is de gelijkmatigheid zelve.
Amarone bestaat tien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij schoven aan voor een lunch van Amarone-klassiekers en vroegen chef Gert Blom de oren van het hoofd.
In deze serie brengen wij de aankomende talenten in de Rotterdamse keukens in beeld. In deze editie spreken we met Zoë Gielen van Amarone.
In augustus kwam het nieuws naar buiten dat er een grote brand had gewoed bij Amarone. Nu, bijna een half jaar later heeft het team de draad weer opgepakt en is Amarone weer open voor het publiek.
Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht met verhalen van horecaondernemers. Aan het woord: Jan van Dobben.
Geniet van de volgende voordelen: