Amarone*

Meent 72A 3011 JN Rotterdam

De stijl van chef-kok Jan van Dobben van Amarone aan de Meent in Rotterdam, bekroond met één Michelinster, is gebaseerd op de Franse en Japanse keuken.

  • Amarone gerecht  - de Buik van Rotterdam.jpg
  • Amarone interieur - de Buik van Rotterdam.jpg
  • Amarone2  - de Buik van Rotterdam.jpg
  • Restaurant_Amarone_ - de Buik van Rotterdam.jpg
  • Amarone - de Buik van Rotterdam.jpg

Amarone*

Meent 72A 3011 JN Rotterdam

Restaurant Amarone ligt aan de drukke winkel- en horecastraat de Meent. De stijl van chef kok Jan van Dobben is geïnspireerd door de Franse en Japanse keuken. Hij laat de kern van smaak spreken in zijn sterrenrestaurant in hartje Rotterdam. 

Kenmerken
Maaltijd
Lunch, Diner
Stadsdeel
Centrum
Keuken
Frans, Mediterraans, Japans
Soort zaak
Restaurant
Prijsniveau
Aan de prijs
Chef
Jan van Dobben
Openingstijden
Op dit moment zijn wij:
 
06:00
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
20:00
22:00
00:00
02:00
04:00
06:00
Maandag
12:0020:30
Dinsdag
12:0020:30
Woensdag
12:0020:30
Donderdag
12:0020:30
Vrijdag
12:0020:30
Zaterdag
18:0020:30
Zondag
Gesloten
Het restaurant is gesloten tussen 14:00 en 18:00 uur.
Bereikbaarheid
Parkeergarage
Jacobsplaats
Metrohalte
Beurs
Tramhalte
Meent
Treinstation
Rotterdam Blaak

Echtpaar Jan van Dobben en Yoshiko Van Dobben-Takayama runnen samen hun haute cuisine restaurant, bekroond met één Michelinster. Jan staat zelf in de keuken, waar hij samen met het team de meest prachtige en smaakvolle gerechten bereidt. Yoshiko, in 2020 benoemd tot Sommelier van het Jaar, is als gastvrouw en sommelier vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de wijn-spijscombinaties. De gerechten van het restaurant kenmerken zich door het gebruik van mooie ingrediënten en die zoveel mogelijk in hun waarde laten. De zaak ademt een kalme en elegante sfeer door de donkere tinten in combinatie met luxe stoelen en wit linnen op de tafels.

Lees ook deze verhalen over Amarone*:
Amarone een stabiele ster aan culinair firmament

Al kort na de opening kreeg Amarone een Michelinster - en terecht. Nog altijd is het restaurant aan de Meent 'n stabiele factor aan het culinaire firmament

Amarone kookt al jaren op hetzelfde hoge niveau

Amarone is zo'n restaurant waarvan je je nooit hoeft af te vragen of de chef wel in zijn hum is. Gert Blom is de gelijkmatigheid zelve.

Amarone al 10 jaar de ster aan de Meent

Amarone bestaat tien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij schoven aan voor een lunch van Amarone-klassiekers en vroegen chef Gert Blom de oren van het hoofd.

De chefs van morgen: Zoë Gielen van Amarone

In deze serie brengen wij de aankomende talenten in de Rotterdamse keukens in beeld. In deze editie spreken we met Zoë Gielen van Amarone.

Na verwoestende brand is sterrenrestaurant Amarone weer open voor publiek

In augustus kwam het nieuws naar buiten dat er een grote brand had gewoed bij Amarone. Nu, bijna een half jaar later heeft het team de draad weer opgepakt en is Amarone weer open voor het publiek.

De Frans-Japanse keuken van Jan van Dobben van Amarone*

Om de Rotterdamse horeca te vieren, heeft de Buik een nieuwe krant uitgebracht met verhalen van horecaondernemers. Aan het woord: Jan van Dobben.

Misschien zijn deze restaurants ook interessant:

Ristorante Napoli

Meent 81A, Rotterdam Type zaak: Restaurant Keuken: Italiaans

KEET Rotterdam

Oppert 2A, Rotterdam Type zaak: Restaurant Keuken: ItaliaansNederlandsInternationaal

Cafecito

Meent 52, Rotterdam Type zaak: Koffiezaak Keuken: Internationaal

De IJssalon

Meent 69A, Rotterdam Type zaak: Afhaalrestaurant Keuken: Italiaans

Dudok Rotterdam

Meent 88, Rotterdam Type zaak: Grandcafé Keuken: FransInternationaalNederlands

POL Rotterdam

Meent 46, Rotterdam Type zaak: Café Keuken: NederlandsInternationaal