- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Italiaans
- Soort zaak
- Afhaalrestaurant
- Maaltijd extra
- IJs
- Prijsniveau
- Betaalbaar
Bij De IJssalon draait alles sinds 1997 om, uiteraard, ijs. De salon is opgericht door Robin Alting, die zijn carrière begon in de banketbakkerij van zijn ouders en vervolgens uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam en ver daarbuiten, met inmiddels vijf vestigingen.
De zaak aan de Meent is de bekendste vestiging en is in de zomer een ware attractie, met rijen lang voor TIkTok bestond en passerende brandweerwagens als de brandweerlieden toe zijn aan verkoeling. De IJssalon staat bekend om haar eigenzinnige keuzes, als het om smaken gaat, maar vooral als het om ingrediënten gaat, dan is alleen het beste goed genoeg.
Het ijs wordt elke dag vers gemaakt. Als het gaat om de smaken kan je de klassiekers verwachten zoals pistache, stracciatella, rum-rozijn en yoghurt. Maar hebben ze ook vaak wisselende smaken van bastognekoek tot verse munt en "why nuts" met yoghurt, noten en honing.
Er is altijd volop keuze. Naast het afhalen van schepijs biedt De IJssalon ook andere opties, zoals een goede kop koffie, het meenemen van ijs voor thuis of het inhuren van een kleine ijscokar voor gelegeneheden. Hoewel het ijs vooral bedoeld is om mee te nemen, staan er in de zomer buiten bankjes waar je rustig voor de deur van je ijsje kunt genieten.
In 2004 werd De IJssalon bekroond met de prestigieuze Gouden IJsspatel voor het beste ijs van Nederland, en in 2006 volgde opnieuw de titel voor het lekkerste ijs van het land. Wij vinden het geen wonder dat er op zomerse dagen lange rijen staan.
De IJssalon presenteert vijf ambachtelijke kerstijstaarten met seizoenssmaken en luxe details. Bestel op tijd en haal ze op 24 december.
Geniet van de volgende voordelen: