Vertegenwoordig jij Nederland in de Licor 43 en Coffee - Bartender & Barista Challenge?

Licor 43 is op zoek naar bartenders en barista's in Nederland/ Lees snel verder en wie weet vertegenwoordig jij Nederland in de Bartender & Barista Challenge.

24 Jul 2019 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Vertegenwoordig jij Nederland in de Licor 43 en Coffee - Bartender & Barista Challenge?

De meest internationale Spaanse likeur is op zoek naar gepassioneerde bartenders en barista’s die klaar zijn voor een uitdaging. Ingrediënten verzamelen op een koffieplantage, onder tijdsdruk koffiecocktails in elkaar toveren en binnen tien minuten een cocktail voorschotelen met ingrediënten uit een ‘Mystery Box’. Eén team mag zich na de competitie winnaar van de Licor 43 & Coffee - Bartender & Barista Challenge noemen. 

Wie doet er mee? 


Veelbelovende deelnemers van bijzondere zaken hebben zich al aangemeld, maar aanmelden is mogelijk tot twee weken voor de Nederlandse finale. Serveer jij naast een scala aan ingrediënten ook een overdosis passie in je cocktails? Of ben jij een barista die hart en ziel stopt in jouw koffiecreaties? En zou jij dit in oktober 2019 samen met andere bartenders en barista’s van over de hele wereld in Gran Canaria willen laten zien? Maak dan een unieke creatie met koffie en Licor 43 Baristo óf Orochata. Meld je eerst aan via de website van Licor 43 - Bartender & Barista Challenge. Na aanmelden via de website nemen we contact met je op en kun je tot 1 september de video en receptuur inzenden per mail, waarna voor 7 september de finalisten bekend worden gemaakt.  

De jury, bestaande uit Gijsbregt Brouwer van de Buik, Roxanne Moen van Licor 43 en de finalisten van vorig jaar, zal alle creaties beoordelen, waarna een selectie bartenders en barista’s op maandag 23 september 2019 wordt uitgenodigd voor de finale. Deze finale vindt plaats in het Cocktails & Beans Paviljoen op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Ondanks dat de finalisten zich moeten bewijzen voor een finaleplek in de Global Final in Gran Canaria, zal de deelname aan de grootse finale in Nederland al een bijzondere ervaring zijn. Deze dag zal je doorbrengen met de beste bartenders en barista’s van Nederland, op de horecabeurs Gastvrij in Ahoy Rotterdam.  

Wees creatief, film je unieke creatie en wie weet krijg jij de kans je in september te bewijzen tijdens de bloedstollende finale. Aan het eind van deze dag zal bekend worden welke bartender en barista het samen zullen opnemen tegen de teams van de overige twaalf deelnemende landen in oktober in de Global Final. 

‘A lifetime experience’ 


Elk van de dertien deelnemende landen selecteert hun eigen bartender en barista. Zij bundelen hun krachten voor bijzondere opdrachten gedurende 43 uur lang, waarbij de combinatie van Licor 43 en koffie centraal staat. Denk aan ingrediënten inkopen voor het symbolische bedrag van 43 euro of het creëren van een Licor 43 cocktail die qua smaak volledig aansluit bij een voorgerecht gemaakt door chefs op locatie. Na deze opdrachten is het tijd voor de Grand Finale waarbij elk nationaal team hun eigen creatie mag serveren.  


Milou Savelkoul van Ontheroad Hospitality en Andreas Budo van Kelder65 waren vorig jaar de winnaars van de wedstrijd in Nederland en haalden vervolgens een tweede plaats bij de wereldfinale. Voor Andreas was het een leerzame ervaring. “Als bartender werk ik weinig met koffie, maar door de masterclasses en wedstrijden tijdens de competitie heb ik veel geleerd. De eerste dag gingen we naar een koffieplantage, waar we kruiden en vruchten uit het veld moesten plukken en hiermee binnen 30 minuten een koffiecocktail moesten maken. De competitie was één van de beste ervaringen van mijn hele leven.” 

‘Het was een opstapje in mijn carrière’ 

Naast het profiteren van een behoorlijke portie internationale media-aandacht krijgt het winnende team ondersteuning vanuit Licor 43 om zichzelf nog verder professioneel te ontwikkelen. Andreas werkt nog nauw samen met Licor 43 en ook voor Milou heeft de competitie nog steeds positieve gevolgen. “Het was een opstapje in mijn carrière, nog steeds werk ik veel samen met Licor 43. De ervaring in Gran Canaria zelf was onbeschrijfelijk. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt die ik nog regelmatig op zoek als ik in het buitenland ben.” 

Meer weten over Licor 43? 


Licor 43 neemt je, met zijn combinatie van 43 geheime ingrediënten, vanaf de eerste slok mee naar het Spaanse Cartagena, de enige plek waar deze likeur geproduceerd mag worden. Het staat symbool voor het samenzijn na het diner, oftewel, Tastes Better Together. Ook staat dit voor de smaakcombinaties met andere ingrediënten in de vorm van een cocktail bijvoorbeeld. Daarom zoekt het bekende likeurmerk voor deze competitie niet naar de meest ervaren, maar naar de meest gepassioneerde bartenders en barista’s.  

Licor 43 Orochata, Spaanse ‘Pasión’ de crème, is een zijdezachte, zoete likeur met tonen van aardamandel, kaneel en citrus. Deze likeur heeft zijn naam te danken aan de populaire horchata: een shake-achtige drank op basis van de aardamandel, ook bekend als tijgernoot.  


Een minder zoete likeur is de Licor 43 Baristo. Een melange van Licor 43 Original met koffiebonen van, jawel, de Canarische eilanden. In Gran Canaria groeien de koffieplanten op een vulkanische bodem vol mineralen, samen met papaja-, mango- en bananenbomen. Doordat het fruit pal naast de koffieplanten groeit, heeft de Arabica-boon die Licor 43 in zijn koffielikeur gebruikt zoete tonen opgenomen. Deze tonen geven Licor 43 Baristo een verrassende nieuwe smaak, die prachtig te combineren is met koffie. De competitie geeft bartenders en barista’s de kans om dit te doen, midden in de koffieplantages, bergen en botanische tuinen in Gran Canaria.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.