Tiki-taka raakt recht het doel met sportieve sferen en tropische cocktails

Tiki Taka, de bar van Caco en Antoine in het teken van sport en cocktails, gaat naar verwachting midden december open. De Buik ging alvast polshoogte nemen.

1 Dec 2023 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Tiki-taka raakt recht het doel met sportieve sferen en tropische cocktails

Stel je voor: een bruisende cocktailbar met een vleugje tropisch paradijs en een scheutje sportieve gezelligheid. Dat is precies wat de getalenteerde barmannen Caco en Antoine van plan zijn met hun gloednieuwe zaak op de Pannekoekstraat. Half december wordt het startschot gegeven voor Tiki-Taka, de ultieme combinatie van heerlijke cocktails en sportieve hoogtepunten.

Caco Mosan, de prijswinnende cocktailkunstenaar en zijn partner-in-crime Antoine kennen elkaar van Stirr. Zij hebben hun passies gebundeld.

​Tiki-taka tasty


En wat krijg je als je twee cocktailfanaten met een liefde voor de tropische tiki-stjil cocktails en voor sport bij elkaar zet? Juist, een hotspot waar de cocktails net zo spannend zijn als de wedstrijd op het veld.

Caco legt uit: "We wilden een plek creëren waar we zowel konden genieten van hoogwaardige cocktails en speciaalbieren als van onze favoriete sporten. En dat was er nog niet in Rotterdam!" Anthony knikt instemmend: "We willen niet alleen voetbal laten zien, maar ook Amerikaanse of Britse sporten, iets anders dan het standaard aanbod”, voegt hij toe.

Ook de naam voor de nieuwe bar is mooi gevonden: “De naam wordt Tiki-Taka, naar een manier van voetballen, met kleine korte passjes”, grijnst Antoine enthousiast. “Maar tiki verwijst natuurlijk ook naar de heerlijke cocktails in tiki-stijl die je bij ons kunt drinken”, vult Caco aan.

​That's the spirit!


Wat komt er dan op de cocktailkaart te staan? Antoine deelt een tipje van de sluier: “Het moet een high-end drankje worden met een tropische twist”, zegt hij. Over de prijs hoeven gasten zich geen zorgen te maken, zegt het duo, want daar hebben de heren goed over nagedacht: “We willen een plek zijn waar het moet gaan om gezelligheid en waar mensen elkaar en de sport opzoeken.” Op de centen letten doet volgens hen af aan die ervaring.

Daarom hebben ze één van de acht cocktails op de tap en maandelijks wisselt deze door. “Door de cocktails in vaten te doen, houden we de prijs laag”, legt hij uit. Dat betekent niet dat de barmannen de cocktails inkopen. “

De cocktail van de tap wordt zelf gemaakt.

We hebben alle materialen in huis om de cocktails zelf op de tap te zetten”, vertelt Antoine trots.

​De Tiki-taka mix...


Natuurlijk hoort bij een middagje of avondje voor de buis ook wat te knabbelen. Ook hier heeft het duo goed nagedacht over een mix tussen sportbar en tiki-stijl cocktailbar. 

"We hebben tropisch geïnspireerde bar bites en kleine gerechtjes die je nergens anders vindt”, vertelt Caco trots. “Met een Braziliaanse touch van mijn kant, zoals Braziliaanse kipkroketten en pao de queijo (kaasdeegkoekjes).” 

“Je kunt geen voetbal kijken zonder chickenwings”, voegt Antoine lachend toe. “We werken ook aan vegetarische opties, want we willen voor iedereen wat lekkers op het menu hebben."

​Tiki-taka-tropical vibes

Het duo heeft een maand geleden de sleutel van het nieuwe pand gekregen en is nu druk aan het verbouwen. Antoine: “Veel bruincafés hebben de tv’s op ooghoogte hangen, maar dan staan er ook vaak mensen voor. Dankzij het hoge plafond maakt het bij ons niet uit waar je staat; je hebt altijd zicht op een tv.”

De opening staat gepland voor midden-december, maar zoals elke grote wedstrijd, blijft het nog even spannend. Antoine legt uit: "We zijn druk aan het verbouwen en soms lopen dingen anders dan gepland, maar we hopen iedereen snel te verwelkomen.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.

Van brouwerij tot bruisende hotspot: het Heineken Gebouw in Rotterdam-Noord

Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.