Bij MEUK weten ze hoe je koffie maakt

In pop-up MEUK aan de Zaagmolendrift in het Oude Noorden drink je een meer dan fatsoenlijke bak bij Jorre de Jong. Nog twee weken open.

22 Mei 2014 Erik Gille

blogger Erik = Copy Culinair, de copywriter die schrijft met z'n smaakpapillen. Steekt voor De Buik zijn neus in smakelijke zaken.

Bij MEUK weten ze hoe je koffie maakt

Het Oude Noorden is met stip de leukste wijk van Rotterdam. Dat vind ik niet alleen, dat vinden veel mensen. Wat minder mensen weten, is dat je er zeer fatsoenlijke koffie kunt drinken. En niet alléén bij Lof der Zoetheid. Doppio op het Zwaanshals heeft een goeie espresso, maar de allerleukste stek zit op de Zaagmolendrift. Op nummer vier zit nog twee weken lang MEUK. Een winkel annex workshopruimte annex - en dat is het mooiste - een espressobar!

Jorre de Jong (geen familie van) runt de zaak, nu ja, het zaakje. Groot is ’t er niet. 'Ik wilde eigenlijk gewoon niet meer in loondienst, dit is een goeie om te kijken hoe dat gaat', vertelt Jorre. Hij voegde daad bij het woord, kocht een retro Wega-koffieapparaat waar ze bij Espresso Service West van onder de indruk waren en begon op de Zaagmolendrift. 'We hebben de boel in een paar dagen vertimmerd en ingericht.' Je vindt er vintage, kunst aan de muur en een houten bar. Plus alle kopjes van je grootmoeder.

Mooie espresso

Ook al ziet het er goed uit, we komen voor de koffie. Gelukkig is die nog beter dan de inrichting, Jorre heeft horeca-ervaring. We drinken de Brasil Sertâo van Aloha Koffie, gebrand in Aloha Bar Tropicana. Niet toevallig de oude werkgever van Jorre. Een mooie espresso met precies een goed zuurtje. Jorre weet hoe hij iets leuks uit die Wega van 'm rammelt. En de laatste keer dat we € 1,50 afrekenden voor een espresso, of twee euro voor een cappuccino of latte was in een warm zuidelijk land. Een korte berekening leert dat een Flat White slechts € 2,50 kost. Die gaan meestal voor niet minder dan vier over de toonbank. Wil je wat eten? Vandaag stond er een tosti met verse ananas op de kaart, vorige week was dat aubergine en kaas. Voor twee euro weet je alles. 

Wetenswaardigheden: zorg dat je snel langsgaat, ze zijn open tot 31 mei. Wellicht nog langer, maar dat weten ze nog niet helemaal zeker. Verder kun je terecht op het allerkleinste terras van Rotterdam. 'We hebben wél de hele dag zon.' Kwaliteit, daar gaat het om. Overigens is de rest van MEUK ook de moeite waard, ze verkopen er kunst, vintage kleding en leuke producten. En mocht je jouw inrichting thuis ineens helemaal zat zijn, je kunt er terecht bij de interieurdokter. Koffie van Jorre erbij en je ziet het weer helemaal zitten.

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Luc 23 Mei 2014, 12:04

Wauw super leuke reacties dus jorr! Congrats. Als we terug zijn komen we weer voor een lekker bakkie bij je!! X

Lees ook deze verhalen
Frisse wind voor Osteria Liz met Miranda en Robert

Osteria Liz heeft nieuwe eigenaren: De Buik sprak hen over hun plannen voor het Italiaanse restaurant in het Liskwartier.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.

Alles over de eerste Rotterdamse Kroegenparade

Lees hier alles over de allereerste Rotterdamse Kroegenparade op 29 november 2025.