Nét die dingen die de vader die alles heeft nog niet heeft

Vader heeft alles al, want de vaders van tegenwoordig zijn helemaal bij de tijd. Dus wat moet je geven op vaderdag? De Buik vond toch 'n paar leuke dingen.

10 Jun 2014 Joline van den Oever

blogger Joline studeerde aan de Willem de Kooning Academie. Ze heeft oog voor mooie en lekkere dingen en legt graag uit waar je die kunt kopen.

Nét die dingen die de vader die alles heeft nog niet heeft

De derde zondag van juni: vaderdag! Ben je zelf vader en weet je niet wat je moet vragen (omdat je alles al hebt): misschien kan De Buik je helpen. Ben je zoon/dochter en weet je niet wat je moet geven (omdat je vader alles al heeft): misschien kan De Buik je helpen. Hoe dan ook: De Buiks shopping editor Joline van den Oever sprokkelde een paar mooie vaderdagdingen bij elkaar die leuk zijn om te krijgen/geven.

Bier

Bier! Altijd goed, maar dan wel een no-nonsens Rotterdams blond bier! Vernoemd naar het 'Manusje-van-alles aan boord van een schip' en speciaal gebrouwen door Rotterdammers voor Rotterdammers. 75 cl, circa € 8.

Is verkrijgbaar en wordt geschonken bij typisch Rotterdamse winkels en cafés (verkooppunten).
Op de Oude of Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat heb je de grootste slagingskans om dit bier aan te treffen.

Boek

De (perfecte) man in de keuken kan met twee oogmerken worden gegeven: als ode aan de vader die altijd in de keuken staat of als hint om vader juist wat vaker de keuken in te krijgen. De recepten van de Australische kok Bill Granger zijn namelijk geschikt voor iedereen die op een relaxte, eenvoudig en niet-tijdrovende manier bijzondere gerechten wil maken. € 17,50

Verkrijgbaar in de boekhandel.

Doos

Rotterdams cadeaupakket 'Doos de Blaak 1' van Rotterdamsche Oude bestaat uit 'Rotterdamsche Port', een stuk 'Rotterdams Schuitje' kaas van 1 jaar, mosterd dille saus en kaasbollen. € 30,65

Verkrijgbaar bij Groos 
Schiekade 203
3013 BR Rotterdam
info@groos.nl
Woensdag t/m donderdag 10.30-19.00, vrijdag 10.30-21.00, zaterdag 10.30-18.00, zondag 12.00-18.00 uur.
Ook online.

Zakmes

Het tijdloze 'Effilé Olivier zakmes No.10' van Opinel kan worden gebruikt tijdens het kamperen, picknicken of gewoon op een doordeweekse dag in de keuken. Met een heft van massief frans eikenhout en een roestvrij lemmet is deze klassieker een chique cadeau voor vaders. 23 cm (uitgeklapt), € 29,50.

Kookpunt 
Noordplein 29
3035 EC Rotterdam
010-4331075
webshop@kookpunt.nl

Open
Maandag 12.00-19.00, dinsdag t/m donderdag 9.30-19.00, vrijdag 9.30-21.00, zaterdag 9.30-18.00, zondag 12.00-18.00

Rotterdamse plank

Het hout voor de serie snijplanken met de naam 'Brugdek' van ontwerper Maarten Mostert is afkomstig van een oude brug uit het Rotterdamse havengebied. De plank is 5 bij 29,5 bij 39,5 cm en kost € 36.

Online te bestellen via www.markita.nl of www.maartenmostertdesign.com (in beide gevallen + € 6,75 verzendkosten)
Of op afspraak af te halen in het atelier van Maarten:
Prinsenstraat 61A
3311 JS Dordrecht
+31782600900
info@maartenmostertdesign.com

Stenen

Voor sommige vaders bestaat niets ergers dan een waterig geworden (alcoholisch) drankje door smeltende ijsklontjes. De oplossing: 'Chill Stones' van Point-Virgule, wél een koud drankje maar geen vermindering van de smaak. De stenen zijn gemaakt van gerecyclede zeepsteen en beschadigen het glas niet. Set van 9 stuks: € 15.

O.a. verkrijgbaar bij:
Cook & Co 
Korte Hoogstraat 18
3011 GL Rotterdam
010-4142842
Maandag 12.00-18.00, dinsdag t/m donderdag 9.30-18.00, vrijdag 9.30-21.00, zaterdag 9.30-17.00, zondag 12.00-17.00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
6 redenen om vaker Rotterdams te lunchen en borrelen op werk

Meer weten over lekker en lokaal eten op je werk met Rotterdam de boer op! lees je hier.

Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.