Alle borrelbehoeften onder één dak bij De Borrelboer

De Borrelboer van Maarten Boer in de Hogbogen heeft alle producten voor de borrelbehoeften. Verse hapjes en conserven, bier, cider, wijn en champagne.

3 Jan 2023 Rens van der Veen

blogger Overdag werkt Rens als grafisch ontwerper, ’s-avonds en in het weekend is hij op zoek naar mooie wijnen en gerechten, zij het in eigen wijnkast en keuken – of de horeca van Rotterdam tot Den Haag.

Alle borrelbehoeften onder één dak bij De Borrelboer

Begin oktober opende in Rotterdam-Noord een zaak waarvan we nog niet wisten dat we ‘m nodig hadden. Een winkel waar je terecht kunt voor niet alleen heerlijke hammen, hummus, salami’s en patés, maar ook voor ciders, wijnen, sappen en bieren. Kortom, alles voor een rijk uitgeruste borrel. Deze zaak is De Borrelboer en de man die dit heeft waargemaakt is Maarten Boer. 

Slow roasted of 30 maanden gerijpt  


Foto: Maarten verkoopt in zijn winkel onder meer kwaliteitsvleeswaren uit Noord-Italië en Spanje 

Voordat hij in oktober De Borrelboer begon, werkte hij als accountmanager in de vleesindustrie. Maarten liep echter al een tijdje rond met het idee om zijn eigen zaak te openen en via zijn netwerk uit die sector kwam hij toen al in aanraking met allerlei mooie producten, delicatessen en veelbelovende producenten: de bakermat van het assortiment. Kun je het dan een delicatessenzaak noemen? "Nee. Vaak ligt bij een delicatessenzaak de drempel te hoog of is er sprake van een niche, borrelen is echter iets dat iedereen leuk vindt. Zo is De Borrelboer ontstaan." Wél gaan de producten die zijn winkelschappen halen door een streng selectieproces. 

Ik had een goede baan, nu een leuke.Maarten Boer

"Het is belangrijk dat ik de visie van de producenten met hen deel", zegt Maarten, "het verhaal moet kloppen: respect voor mens, dier en milieu. Ik laat me geen onzinverhalen aansmeren." Daar heeft Maarten een oogje voor. Zo werkt de borrelman bijvoorbeeld samen met 1906 Charcuterie, een producent die al zijn vleeswaren zonder kunstmatige toevoegingen maakt. Ook verkoopt Maarten (venkel)salami’s en parmahammen uit Noord-Italië, die 18 of 30 maanden hebben gerijpt. "Daarbuiten is het belangrijk dat mijn producten gewoon lekker zijn." Tijdens ons gesprek loopt een mevrouw naar binnen die door Maarten, al verhalend over gerijpte vleeswaren, getrakteerd wordt op een plakje parmaham. Het is duidelijk dat hij zijn kennis over zijn producten leuk en vakkundig over weet te brengen. 

In het dorp Rotterdam 


Foto: Naast wijn, champagne en cider, verkoopt De Borrelboer ook bier van Kaapse Brouwers en cocktails van Williams Premium Cocktails 

De Borrelboer ligt om de hoek van het Eudokiaplein, in de Hofbogen. Men komt hier langs tijdens hun boodschappenrondje. De winkeliers in deze buurt houden rekening met elkaar. Maarten verkoopt geen kazen, want dat heeft de buurman al. Bovendien is het assortiment divers genoeg. Buiten de etenswaren loopt ook het assortiment aan dranken breed uiteen. Bij De Borrelboer vind je een breed scala aan wijnen: "Lekker normaal doen en niet te ingewikkeld, dat is hoe ik over wijn denk." Cider is ook steeds meer in trek merkt Maarten. Zelf neem ik een fles mee voor thuis waar zowel gefermenteerde appels als druiven in zitten. Als ik de borrelman vraag wat hij zelf graag drinkt: "Thuis volle, rode wijn, maar in de kroeg een biertje." 

Hardlopers 


Foto: De winkel verkoopt naast verse producten ook veel conserven, populair in het Mediterrane gebied 

"De smaken lopen erg uiteen. Wat je wel ziet is dat de wijnbladeren gevuld met rijst in de smaak vallen, en de olijven gaan ook hard." Buiten de (gedroogde) vleeswaren om zijn er ook genoeg andere happen te koop. In de koelvitrine onder meer verse garnalen en De Borrelboer heeft voldoende vegetarische opties zoals hummus en gerookte aubergine. Ook heeft Maarten een breed assortiment aan conserven uit de Mediterrane streek, waar ze op het gebied van kwaliteitsconserven ver op ons Nederlanders voorlopen. Maarten is fan: "Het vergaat niet, de smaken blijven behouden en je verliest geen kwaliteit. Het is goedkoop, duurzaam, en minder belastend voor het milieu." Maarten wil dit jaar ook proeverijen organiseren en ook zelfgemaakte maaltijden als stamppotten en soepen gaan verkopen. Het moge duidelijk zijn: De Borrelboer heeft nog genoeg lekkere plannen in petto. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Lake Seven: eten en avontuur aan het water

Voor wie even wil ontsnappen uit de stad, maar wel beleving en eten op maat wil, is Lake Seven aan de Zevenhuizerplas de juiste eatertainment plek.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.