De Buurtboer: nooit meer een saaie lunch op kantoor!

De Buurtboer stelt heerlijke lunchpakketten samen voor bij jou op kantoor, waardoor jij in de kantine tot rust kunt komen en kunt bonden met je collega's met ambachtelijke producten.

6 Feb 2020 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

De Buurtboer: nooit meer een saaie lunch op kantoor!

Voor wie de kleffe boterhammen of ongezellige bedrijfslunches ook beu is, is er nu een oplossing: De Buurtboer. Deze vlotte ‘boeren’ en ‘boerinnen’ pakken namelijk voor jouw bedrijf de lekkerste lunches in en komen ze zo bij jou bezorgen. Een flinke boost voor je pauze, nooit meer saai en al helemaal niet meer eerder uit je bed om je brood te smeren. Wij waren benieuwd waar dit idee vandaan kwam en spraken met oprichtster Caroline van der Lande.

Het idee kreeg Caroline in 2010, toen ze voor een grote fabrikant werkte. “Ik ben een echte liefhebber van food en horeca. Het werk bij de fabrikant was leuk, maar met het product dat we verkochten had ik niets en ook de kantine was ongezellig. Ik vond dat heel jammer, want je bent dagelijks veel aanwezig in de kantine en je pauze moet gezellig zijn. Ook merkte ik dat het lastig was om gezond te lunchen”, vertelt ze. Daarom startte ze in 2010 samen met haar compagnon Nikki Wiesman De Buurtboer, om de lunch binnen bedrijven weer een boost te geven en ook zelf weer lekker met eten bezig te zijn. Inmiddels leveren zij aan bijna 1.000 Rotterdammers dagelijks lunch op kantoor. De Buurtboer bezorgt aan bedrijven met tien tot tweehonderd werknemers.

Lunchpakketten samenstellen


“In het begin waren we nog klein en gingen we zelf langs de groenteboer, bakker en slager om de producten te halen. Ik vond het belangrijk de focus te leggen op ambachtelijke producten, zoals dagvers brood, goede sappen, salades, vers vlees en kaas”, vertelt Caroline enthousiast. Caroline begrijpt dat er bij bedrijven behoefte is aan dit soort lekkere producten en dat het voor bedrijven lastig is om deze in te kopen. Omdat de Buurtboer alles grootschalig kan inkopen, is het ook nog eens goedkoper. Inmiddels hoeft Caroline gelukkig niet meer zelf langs alle locaties. Onmogelijk ook, met bijna zesduizend gebruikers in de Randstad. De Buurtboer heeft inmiddels goed contact met lokale leveranciers, zoals Kaasboer Booij uit Streefkerk, keurslager H.P. van Linschoten, Zeemansboter en Jordy’s Bakery.

'We werken alleen met ambachtelijke en dagverse producten'Caroline van der Lande

No waste

Naast werken met lokale producten en het opleuken van de bedrijfskantine, heeft de Buurtboer nog een doel, namelijk voedselverspilling tegengaan. “We werken alleen met vaste klanten, zodat we geen voorraad hoeven aan te houden. We hebben een eigen plansysteem ontwikkeld die de feedback over hoeveelheden en voorkeuren van de klant verwerkt. Zo weten we zeker dat vrijwel alles op gaat”, vertelt Caroline. En als ze dan wel wat overhouden, gaat dit naar de voedselbank. Bovendien willen zij ook voor de Rotterdammers een rol spelen. Ze werken daarom veel samen met medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. “Inmiddels zijn er drie vaste teamleden afkomstig uit een re-integratie traject. Ze zochten werkervaring, maar bleken het super naar hun zin te hebben. Nu werken ze er al zes jaar.”

Iedere krat uniek


Nadat de producten aan de hand van de bestellingen van de bedrijven besteld zijn, komen ze op de productlocaties terecht. Daar worden ze verpakt naar de wensen van het bedrijf. Elke krat is dus uniek. De een wil ambachtelijk brood van Jordy’s, de ander vindt biologische producten belangrijk. Wel zijn alle producten gegarandeerd vers en je kunt de krat zo duur maken als je zelf wilt, variërend van €4,40 per persoon tot een groter bedrag. Je kunt de hoeveelheden aanpassen en zelfs salades, snacks of warme gerechten toevoegen. Zo gek als je zelf wilt dus.

Verschillende wensen


Een van de bedrijven die met de Buurtboer werkt is Bever. Zij merkten dat niet alle collega’s naar de kantine gingen om te lunchen, maar dit soms ook even snel tussendoor of achter het bureau gebeurde. Zo gingen ze opzoek naar een partner die hier verandering in kon brengen en een gezonde en lekkere lunch aan kon bieden, zodat het personeel weer met elkaar kon lunchen. Die partner vonden zij al snel in de Buurtboer, waar ze nu al anderhalf jaar mee samenwerken. “Het was voor ons belangrijk dat de lunch verantwoord is, het liefst met lokale partijen en duurzame producten”, vertelt Niels Ruijsbroek van Bever. “We waren bang dat alle verschillende wensen van collega’s het alsnog lastig zouden maken, maar met de Buurtboer is gebleken dat dat helemaal niet lastig is. We willen iedere week juist veel variatie, zodat er voor ieder wat wils is”, vertelt hij enthousiast.

Winnen?

Wil jij jouw collega’s verrassen met zo’n lekkere lunch box van de Buurtboer? Dan is dit je kans! De Buurtboer geeft een kist boordevol ambachtelijke lunchproducten weg aan de lezers van de Buik voor op kantoor. Deze giveaway geldt voor iedereen die op kantoor werkt in Rotterdam of omgeving en meer dan tien collega's heeft. Vul hieronder het formulier in en wie weet maak jij kans op een heerlijke Buurtboer Goodiebag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.