Noodle bar Noo.Me is inmiddels een jaar onderweg: van een zaak met een klein aanbod soepen en bites is het Aziatische restaurant gegroeid naar een uitgebreide kaart vol smakelijke gerechten met invloeden uit onder andere Thailand, Vietnam, China en Maleisië. Na het succes van hun noodlesoepen vol karakter, serveren ze nu exclusief via Uber Eats een tijdelijke special met rijst! “Iets totaal anders dan men van ons gewend is: het is een gerecht volledig volgens opa’s geheime familierecept, maar daar mogen we natuurlijk niet te veel over zeggen…”
Love in a bowl, noodles from the heart

Het duurde drie jaar voordat Noo.Me van concept naar de daadwerkelijke opening van de noodlebar ging, begin 2017. In deze drie jaar testte eigenaar Danny Shing samen met vriendin Meipo mogelijke recepten, maakte reizen ter inspiratie en schreef het businessplan. Toen de crowdfunding vervolgens binnen drie dagen compleet was, moesten er snel beslissingen gemaakt worden en dus opende het stel kort daarna de deuren van de noodlebar. Danny: “We zijn ontzettend blij met het resultaat en werken nu hard aan onze zaak. We hebben de kaart langzaam uitgebreid en nu we volledig eigen zijn in onze keuken, bieden we onze gast verschillende gerechten aan die wij zelf ook heel lekker vinden.” Koken doet het team van Noo.Me in, naar eigen zeggen, een ontzettend klein keukentje. Op slechts vier pitjes, zo'n fornuis dat je thuis waarschijnlijk ook hebt. Hier worden alle gerechten naar eigen recept en met een boel liefde gemaakt. En dat proef je.
Noo.Me’s Stew Beef met rijst

Noo.Me is en blijft een noodlebar, maar toch koos het restaurant voor een special volledig buiten dat concept. “Tegenwoordig is er veel vraag naar rijstgerechten”, vertelt Meipo. “Daarom zijn we begonnen met testen en zo op onze huidige special Stew Beef gekomen.” Op de vraag hoe het recept tot stand is gekomen, blijft ze een volle vijf seconden stil. Zoekend naar woorden vertelt ze uiteindelijk dat het een oud familierecept betreft waar ze eigenlijk helemaal niets over kan en mág zeggen. “Al onze specials zijn geheime familierecepten. Authentiek, maar wel met een eigen draai. Hoe het smaakt? Het is een curry en een klein beetje pittig.” Voor Meipo symboliseert de Stew Beef pure nostalgie. “Vroeger maakte mijn vader dit gerecht al voor ons. Naar wens is het originele recept iets pittiger gemaakt.”
Vanaf 20 maart is opa’s gerecht tijdelijk verkrijgbaar voor iedereen die bij Noo.Me bestelt via Uber Eats’, maar De Buik kreeg de primeur en mocht de nieuwe special alvast voorproeven. Het geheime recept ontcijferen is natuurlijk vrijwel onmogelijk, maar wij proefden in ieder geval citroengras en romige kokos. Een licht pittige curry met rundvlees waar je je vingers bij aflikt. De paksoi en komkommer op zuur maken het geheel af. Het gerecht is wat ons betreft een mooie aanvulling op Noo.Me’s bestaande kaart.
2-voor-1 actie
Benieuwd geworden naar Noo.Me’s Stew Beef volgens (geheim) familierecept? Bestel de special dan snel via Uber Eats, want van 20 tot 25 maart bezorgt Uber Eats tijdelijk twee specials voor de prijs van één. Smullen geblazen.
Uber Eats Special

Daarna heb je trouwens ook nog ruim de tijd om 'm te proeven. De special is namelijk van 20 maart tot en met 1 april te bestellen en bestaat uit de Stew Beef met rijst, paksoi en zure komkommer. De special is los te bestellen voor €15,70.