Tristan vertelt over herbruikbare verpakkingen voor bezorging

Een speciale serie podcasts van de Buik over de corona-crisis. De 17e aflevering is met Tristan Algera van PackBack, de herbruikbare verpakking voor bezorging.

23 Jun 2020 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Tristan vertelt over herbruikbare verpakkingen voor bezorging

De Buik is een serie podcasts begonnen over ondernemen in de wereld van eten en drinken, tijdens de coronacrisis. Wij willen laten zien wat er gebeurt bij in de wereld waar wij zo nauw mee verbonden zijn. Voor nu, om een kijkje achter de schermen te geven bij iedereen die zo hard werkt en moeilijke keuzes moet maken. Voor later, als we terugblikken op deze periode en ons afvragen: hoe was het eigenlijk toen. De zeventiende gast is Tristan Algera, mede-oprichter en mede-eigenaar van Shared Packaging, een startup die ervoor wil zorgen dat de verpakkingen in de wereld van bezorging en afhalen herbruikt gaan worden, een duurzamere oplossing die ervoor zorgt dat er minder afval is.

Tristan gaat in op de afgelopen corona periode, die een enorme versnelling heeft opgeleverd voor zijn bedrijf. Inmiddels loopt de eerste pilot en kun je via de grote drie bezorgplatforms bestellen en bij zeven restaurants in Rotterdam aanvinken dat je geen wegwerpverpakking wil, maar een herbruikbare bowl. Hij legt uit waarom dit nodig is en wat de toekomst brengt voor zijn bedrijf en de wereld van verpakking in bezorging én in de supermarkt.

Luister de podcast hieronder of op een van de podcast apps op je smartphone.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Raymond vertelt over innoveren tijdens de crisis

Een speciale serie podcasts van de Buik over de corona-crisis. De 16e aflevering is met Raymond Wilders van Formitable, de reserveringssoftware voor veel restaurants in Nederland.

15x Franse bistro’s en brasserieën

Als je op de Franse toer wilt, zit je prima in Rotterdam. Hierbij een lijst brasserieën en bistro's voor iedereen die zich in la douce France wil wanen.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.