Ooit wel eens bedacht wat er gebeurt als je Jim de Jong, de eigenzinnige 'groente'-chef van Restaurant de Jong in zijn eigen taquería zet? Wat voor taco's dat gaat opleveren? En welke andere Tex Mex gerechten hij zou serveren? Nee? Wij wel, want Jim runt zijn eigen pop-up taquería op het spiksplinternieuwe foodfestival Truckin'.
Jim pakt de Mexicaanse keuken aan en laat zijn magie los op verse chili, maiskolven ,de speciale editie van Jim's hot sauce en natuurlijk een heerlijk dessert: chocolade ganache met zeezout en olijfolie.
Speciaal voor De Buik verklapt Jim alvast een van zijn taco's: de corny mushy mushroom (speciaal voor de groenteliefhebbers en komen ook taco's met kip en rundvlees).
Parklaan wordt Pretparklaan
Op 26 april organiseren de mensen achter Oranjebitter en Aloha Bar, Bokaal, Picknick en Level het Truckin' Food Festival. Het festival vindt plaats op de Parklaan en heeft een Amerikaanse twist. Denk aan een Grocery Store opgezet door Groos (ja inderdaad: de GROOSery Store) en aan een Amerikaanse Sports Bar met biologische chicken wings en diverse Amerikaanse bieren zoals Budweiser en Brooklyn Lager. Voor de kleintjes en alle andere liefhebbers is er ijsjes beschilderen met melt ice pops. Ook is er popcorn en zijn er milkshakes. Maar dit is maar een kleine greep uit het aanbod van de meer dan dertig foodtrucks met een Amerikaanse knipoog. Al het eten staat temidden van het pretpark in het groen, met onder meer een reuzenrad.
BBQ-contest met professionele jury
Wij van De Buik organiseren samen met onze partner Van der Burg en Bol een BBQ-contest op big green eggs. Wij willen de beste BBQ-chefs uit de omgeving de kans geven om hun grill vaardigheden te tonen op Truckin' voor het aanwezige kritische publiek en natuurlijk een professionele jury. We zoeken goede chefs die passen bij het Amerikaanse van Truckin' en het Rotterdamse van De Buik.
Meedoen met de Truckin x De Buik BBQ contest?
We zoeken chefs uit de (groot) Rotterdamse horeca, maar ook de beste thuis-BBQ-ers.
Ben jij die BBQ-chef die wij zoeken, mail je gegevens en een reden waarom we jou zouden moeten kiezen naar info@debuik.nl.
De reden waarom je mee wilt doen, is bij voorkeur het afgeven van een proeve van bekwaamheid: dus een foto of een recept of een ander bewijs waarom jij Truckin' en De Buik gaat verrassen met je BBQ-skills.
Wij bekijken alle aanmeldingen die vóór 21 april binnenkomen bij De Buik.