Truckin’: foodfestival met American twist in Parklaan

Het Truckin' Food Festival maakt op 26 april 2015 van de Parklaan de Pretparklaan. Zo'n dertig foodtrucks staan er. Doe mee aan de BBQ-contest met profjury

15 Apr 2015 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Truckin’: foodfestival met American twist in Parklaan

Ooit wel eens bedacht wat er gebeurt als je Jim de Jong, de eigenzinnige 'groente'-chef van Restaurant de Jong in zijn eigen taquería zet? Wat voor taco's dat gaat opleveren? En welke andere Tex Mex gerechten hij zou serveren? Nee? Wij wel, want Jim runt zijn eigen pop-up taquería op het spiksplinternieuwe foodfestival Truckin'.

Jim pakt de Mexicaanse keuken aan en laat zijn magie los op verse chili, maiskolven ,de speciale editie van Jim's hot sauce en natuurlijk een heerlijk dessert: chocolade ganache met zeezout en olijfolie.

Speciaal voor De Buik verklapt Jim alvast een van zijn taco's: de corny mushy mushroom (speciaal voor de groenteliefhebbers en komen ook taco's met kip en rundvlees).

Parklaan wordt Pretparklaan

Op 26 april organiseren de mensen achter Oranjebitter en Aloha Bar, Bokaal, Picknick en Level het Truckin' Food Festival. Het festival vindt plaats op de Parklaan en heeft een Amerikaanse twist. Denk aan een Grocery Store opgezet door Groos (ja inderdaad: de GROOSery Store) en aan een Amerikaanse Sports Bar met biologische chicken wings en diverse Amerikaanse bieren zoals Budweiser en Brooklyn Lager. Voor de kleintjes en alle andere liefhebbers is er ijsjes beschilderen met melt ice pops. Ook is er popcorn en zijn er milkshakes. Maar dit is maar een kleine greep uit het aanbod van de meer dan dertig foodtrucks met een Amerikaanse knipoog. Al het eten staat temidden van het pretpark in het groen, met onder meer een reuzenrad.

BBQ-contest met professionele jury

Wij van De Buik organiseren samen met onze partner Van der Burg en Bol een BBQ-contest op big green eggs. Wij willen de beste BBQ-chefs uit de omgeving de kans geven om hun grill vaardigheden te tonen op Truckin' voor het aanwezige kritische publiek en natuurlijk een professionele jury. We zoeken goede chefs die passen bij het Amerikaanse van Truckin' en het Rotterdamse van De Buik.

Meedoen met de Truckin x De Buik BBQ contest?

We zoeken chefs uit de (groot) Rotterdamse horeca, maar ook de beste thuis-BBQ-ers.

Ben jij die BBQ-chef die wij zoeken, mail je gegevens en een reden waarom we jou zouden moeten kiezen naar info@debuik.nl.

De reden waarom je mee wilt doen, is bij voorkeur het afgeven van een proeve van bekwaamheid: dus een foto of een recept of een ander bewijs waarom jij Truckin' en De Buik gaat verrassen met je BBQ-skills.

Wij bekijken alle aanmeldingen die vóór 21 april binnenkomen bij De Buik.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!