Het wordt langzaamaan voller in de Markthal. Overal tussendoor lopen dames en heren met dienbladen, er mag geproefd worden. Zoals Wim de Jong ooit meldde: 'Het leven is goed als je over eten schrijft.'
Het wordt langzaamaan voller in de Markthal. Overal tussendoor lopen dames en heren met dienbladen, er mag geproefd worden. Zoals Wim de Jong ooit meldde: 'Het leven is goed als je over eten schrijft.'
Hier en daar hoor je nog geboor en gerommel, maar het overgrote gedeelte van de stands is helemaal klaar en ziet er prachtig uit. Het is dus druk, maar nergens zo druk als bij Obba's Foodbar van Maaike Do?an en U?ur Zengin.
Op zich niet verrassend, in hun restaurant aan de Rijnhaven - een bizarre mix van container, tent en duizend-en-één-nacht - is het ook altijd al een feestje. Wat vooral opvalt is de enorme grill waarop zoonlief lekkers staat te maken. Maaike: 'Je kunt hier mezzes krijgen, allemaal kleine hapjes. Mediterraan met een Turkse inslag.'
Het eten wordt bij Obba serieus aangepakt. Maaike: 'Uit een potje, daar word ik echt compleet gek van, dat doen we in het restaurant niet en hier dus ook niet.' En dat is mooi. De kip die we krijgen gaat verder dan het begrip 'mals' normaal dekt.
Maar goed, we kunnen niet al te lang blijven hangen, want De Buik-boss Frank staat druk te gebaren dat er extra stukjes moeten komen. Wordt dus vervolgd...
Foto Maarten Laupman
Vrijdag 03 oktober prosecco gedronken, geserveerd in een rood wijnglas,Hamburger genuttigd, 40 minuten wachten en taai broodje.Mensen die een droge witte wijn wilden bestellen, kregen te horen dat ze droge witte wijn met een zoetje hadden???Chaos alom met zeker acht man achter de counter, waarvan het merendeel totaal geen benul had waar het mee bezig was en weinig oog had voor mensen die iets wilden nuttigen.Het allerergste: de afzuiginstallatie, walmen waren door de halve hal te ruiken en kon thuis me gelijk omkleden.
Vandaag ook lekker aan de bar gezeten bij Obba, ook prosecco uit een groot glas en ook het verhaal over de witte wijn gehoord. Daarnaast ook de rook ervaren van de bbq. Wat alleen het verschil is met de vorige reactie is dat wij een topmoment hadden. Het personeel is druk maar enorm sociaal en gedreven. Een bbq zonder rook moet ik nog voor het eerst zien, en in het grote glas ging teveel Prosecco ;)Heerlijke mezzedes en een relaxte sfeer in een Markthal. Mij zullen ze er vaker zien!
Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.
Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.
De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.
Geniet van de volgende voordelen: