Traiteur La Vita è Bella opent gezellige Osteria in buurpand

Vanaf 22 november opent LaVitaèBella een restaurantje in hun buurpandje. Een belofte voor goede wijn, Italiaanse gezelligheid en heerlijke hapjes.

21 Nov 2014 Esther Wienese

blogger Esther is zelfstandig redacteur, adviseur en woordvoerder. Ze houdt van water, ruimte en Rotterdam. Haar favoriete bezigheid: lunchen met vriendinnen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Osteria sala Federico

Oostzeedijk Beneden 227, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Oost Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Traiteur La Vita è Bella opent gezellige Osteria in buurpand

De gezellige Italiaanse speciaalzaak La Vita è Bella maakt het Kralingse leven al jaren mooier. En vanaf morgen nog mooier. Dan opent de traiteur in het naastgelegen pand restaurant Osteria Sala Federico met een kleine kaart en hapjes voor bij de wijn. De grand opening komt er pas als de Osteria helemaal op orde is. 'Maar de gasten die zaterdag komen krijgen natuurlijk wel een glas prosecco van de zaak.'

La Vita è Bella is altijd weer een feest voor je zintuigen. Met Italiaanse (film)muziek en Italiaans gebabbel van de medewerkers in je oren, geniet je er van een heerlijke kop koffie, een vers belegde panino en van de kleurrijke uitstalling van kazen, gedroogde hammen, olijfolie, wijnen, antipasti, zoetigheden, en verse groenten. Het van oorsprong Siciliaanse echtpaar Peppe en Linda Cappellano startte in 2006 met de verkoop van ambachtelijke delicatessen van kleine Italiaanse (familie)bedrijven in een charmante pijpenla iets verder op de Oostzeedijk Beneden. Vanuit hun piepkleine keuken verzorgden ze ook de catering voor feesten en partijen voor particulieren en bedrijven. In 2010 verhuisden ze naar hun huidige pand met een grotere keuken, plek voor acht tafels en een klein terras.

Uitbreiding

Toen in 2013 het buurpand vrijkwam trokken ze die erbij en noemden de ruimte Sala Federico, naar hun vierjarige zoontje. De reden om de ruimte erbij te nemen was een dringende behoefte aan meer productieruimte voor hun cateringopdrachten (onder meer voor Museum Boijmans van Beuningen). Verder gebruikten ze de Sala af en toe voor besloten feesten en partijen en voor workshops Italiaans.

Alles was rustig tot het Kralingse huis-aan-huisblad De Ster enthousiast schreef over de besloten feesten en terloops meldde dat er alcohol werd geschonken. Prompt moest Sala Federico dicht in afwachting van een alcoholvergunning. Eenmaal van de schrik bekomen besloot Peppe Sala Federico en de alcoholvergunning dan maar optimaal te benutten en een Osteria te beginnen.

Ontmoetingsplek

De heerlijke geuren die chef-kok Damiano Partipilo op zijn eerste werkdag in de Osteria produceert zijn veelbelovend. De menukaart prijkt vanaf zaterdag op de schoolbordmuur boven de open keuken. Daarop komt ook een korte uitleg over wat een Osteria van oorsprong is, namelijk een ontmoetingsplek waar Italianen eind van de middag een glas wijn en wat kleine hapjes nuttigen om wat buikvulling te hebben tot het late avondmaal. 'We willen graag dat onze Osteria zo'n ontmoetingsplek wordt', zegt Peppe. Daarvoor creëert hij in de Sala de uitnodigende sfeer van een gezellige Italiaanse woonkamer met een open keuken; losse tafels met tafelkleden en 24 zitplaatsen; en een buffet met verschillende antipasti.

Happy hour

Tussen 16.00 en 18.00 uur wil de Osteria een soort ‘happy hour’ introduceren door een antipasti-buffet te openen voor € 10,00 per persoon. Daarbij serveren ze licht alcoholische aperitivi, zoals spritzers en prosecco’s, en verschillende wijnen. Vanaf 18.00 uur biedt de Osteria een simpele kaart met een aantal pastagerechten en een paar vlees- of visspecialiteiten. Het nagerecht van verse kazen, taarten en fruit varieert per dag. Een driegangenmenu met antipasto, pasta en dessert kost € 24,50 per persoon. Een eventuele vierde gang van een vlees- of visgerecht is er vanaf € 12,50. Alles wordt vers bereid met de beste seizoensingrediënten die direct uit Italië worden ingekocht. Ook de wijnen van de Osteria zijn afkomstig van kleine producenten. ‘Van alle wijnen is het sulfietgehalte nihil, waardoor ook onze huiswijn heerlijk en zuiver is. Dus geen hoofdpijn’, lacht Peppe.

Omdat de Osteria met seizoensproducten werkt zullen ze elke maand een andere streek van Italië belichten. Om dit onder de aandacht te brengen gaan ze thema-avonden organiseren. Volgend voorjaar opent de Osteria een ruim terras op de stoep voor de zaak. Tot die tijd zijn er nog heel veel heerlijke wintermaanden in de blije wetenschap dat de Oostzeedijk er weer een parel bij heeft.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

tonino 22 Nov 2014, 4:20

Auguri e In bocca al lupo!

Gijs 22 Nov 2014, 22:48

Gefeliciteerd Peppe & Linda; een mooie en welkome aanvulling op jullie super lekkere panini !

w willems 28 Nov 2014, 22:22

ziet er leuk uit, dus maar n's proberen; menuutje van 25 EUR, kan je geen buil aan vallen denk je. Nou, dat viel tegen: antipasti met paar merkwaardige keuze's van kaas ging nog. Hoofdgerecht bestond uit 3 (drie) ravioli's op wat groente; niet bijzonder van smaak. als toetje werd n petieterig volgespoten koekje in n servetje geserveerd, ook niet bijzonder van smaak. Personeel vroeg veelvuldig of het lekker was, dus dan ook maar op verzoek gezegd: niet bijzonder. En je bent toch weer 70 EUR verder. Nee, niet voor herhalingvatbaar.

Fabio 11 Jan 2015, 12:45

Wij zijn al 5 keren bij Damiano en Peppe op bezoek geweest bij de nieuwe Osteria Sala Federico. Alle keren hebben wij nieuwe gerechten gegeten en wij zijn iedere keer verrast van de enthousiasme waarmee de gerechten worden bereid en gepresenteerd. De basis zijn de traditionele keukens van de verschillende Italiaanse streken met een duidelijk accent van de zuidelijke regio's. De brood, focaccia's die zelf gebakken worden, de verse orecchiette of andere verse pasta's die volgens de traditionele recepten worden bereid, de vlees het vis en nog veel meer, allemaal gerechten die je moeilijk tegen komt in een doorsnee Italiaanse restaurant. Iedere week is er een andere menu, seizoen gebonden en voornamelijk met veel passie samengesteld! Wij zijn trots als Italianen die de authentieke Italiaanse keukens waarderen dat Damiano en Peppe deze Osteria in Rotterdam geopend hebben! Veel succes ragazzi!

Marleen van Kranen-Biesheuvel 2 Feb 2018, 22:33

Vanavond hebben we met 4 personen gegeten en 2 binnenin gewisseld bij dit restaurant. Het was in 1 woord verschrikkelijk!! Lang wachten, hoofdgerecht uitverkocht, 2 schalen spaghetti voor 70 euro , niet haar en badend in een soort soep, zonder vulling en bijgerechten. Bediening niet attent Waardeloos Totaal 163 euro voor 2 gangen zonder koffie Groet Marleen

Marleen van Kranen-Biesheuvel 2 Feb 2018, 22:33

Vanavond hebben we met 4 personen gegeten en 2 binnenin gewisseld bij dit restaurant. Het was in 1 woord verschrikkelijk!! Lang wachten, hoofdgerecht uitverkocht, 2 schalen spaghetti voor 70 euro , niet haar en badend in een soort soep, zonder vulling en bijgerechten. Bediening niet attent Waardeloos Totaal 163 euro voor 2 gangen zonder koffie Groet Marleen

Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.