Bistro Belén brengt de bistro naar West

Binnenkort opent Bistro Belén aan het Middellandplein. Een bistro waar hoogstaande, complementerende gerechten uit de (Franse) keuken komen.

31 Jul 2017 Maaike van Leeuwen

blogger Maaike is een student Geschiedenis die ervan houdt om in haar vrije tijd uit eten te gaan of gezellig een borrel te drinken met vrienden.

Bistro Belén brengt de bistro naar West

De Franse bistro's schieten niet bepaald als paddenstoelen uit de grond in Rotterdam. Echt hip lijken ze niet te zijn. Daar gaat Merel, a.k.a. Belén, verandering in brengen. Zij wil de bistro terugbrengen naar Rotterdam en wel met een met Europees-Mediterrane keuken. Ook wil ze gerechten koken die op een ten opzichte van het dier verantwoordelijke manier tot stand gekomen zijn. Dit gaat ze doen in haar nieuwe Bistro Belén aan het Middellandplein.

Wie


Als voormalig bedrijfsleider en chef van restaurant Mangiare weet Merel Beelenkamp wat koken is. Toch had zij aanvankelijk hele andere plannen met haar toekomst. Als rechtenstudente aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens student International Business and Languages aan de Hogeschool van Rotterdam heeft Merel veel tijd doorgebracht in het buitenland, waaronder een half jaar in New York en een jaar in Argentinië. Daar kreeg ze de bijnaam Belén, omdat de Argentijnen haar voornaam niet konden uitspreken. Uiteindelijk besloot Belén om te stoppen met haar studie en zich volledig te richten op haar passie en ambitie: koken en het openen van een eigen zaak. Koken deed ze dus al een tijdje, maar die eigen zaak gaat er nu ook eindelijk komen.

Wat


Bistro Belén is volgens de zaak zelf gericht op het ontdekken en beleven van smaak binnen de Europees-Mediterrane keuken met als basis de cuisine Francaise. De bistro heeft geen vaste menukaart en de gerechten variëren dus per week. Belén probeert op een verantwoordelijke manier met vis en vlees om te gaan en vaak vormt een compleet dier de basis van haar gerechten. De groenten die Merel gebruikt zijn seizoensgebonden en ook hier wordt goed nagedacht over de smaak en herkomst. 

Waar


De schattige bistro opent binnenkort aan het Middellandplein, in het verlengde van de Kruiskade. De hoogteverschillen in de zaak worden voor een fijne sfeer. Zo is de keuken gesitueerd in het souterrain, waarbij de bar dienst doet als table d’hote. Ook de vide en entresol moeten gaan zorgen voor een speelse uitstraling. Het pand heeft een historische uitstraling maar staat wel middenin een van de levendigste plekken van de stad. Dat contrast is precies wat Merel zo leuk vond aan de locatie.

Wanneer

Bistro Belén opent binnenkort. De exacte datum is nog niet bekend, maar het zou in de derde week van augustus moeten gaan gebeuren. Volg De Buik of de Facebookpagina van Bistro Belén om op de hoogte te blijven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.