Gemeente Rotterdam start ‘Blending 010, retail meets horeca’

Gemeente Rotterdam start dit jaar met de pilot 'Blending010'.

19 Feb 2016 Maxime Paulis

blogger Maxime is een 18-jarige studente journalistiek uit Tilburg. Als stagiaire bij De Buik gaat ze de komende drie maanden Rotterdam op culinair gebied ontdekken.

Gemeente Rotterdam start ‘Blending 010, retail meets horeca’

Stel, je hebt een bruidsmodezaak en je wilt lekkere champagne schenken zodra een klant dé jurk heeft gevonden. Dat mag nu officieel niet, maar daar komt misschien verandering in. Blending010 is de Rotterdamse versie van de landelijke pilot van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) waarin mengvormen tussen winkel- en horecafuncties tijdelijk worden toegestaan.

Tijdens deze pilot zou een bruidsmodezaak dus champagne mogen schenken en mag een restaurant zelfgemaakte pastasauzen en dergelijke verkopen. Vanaf 19 februari kunnen Rotterdamse horeca- en Retail ondernemers hun innovatieve idee opgeven bij de gemeente. 7 maart sluit de inschrijving en gaat een selectieteam kijken welke ondernemingen opgenomen worden in de pilot. Er is plek voor maximaal 25 ondernemingen. De proef begint april 2016 en duurt een jaar.

De deelnemende zaken profiteren van ontheffing een aantal artikelen binnen de Drank- en Horecawet: verbod op schenken van alcohol in een winkel; verbod op het organiseren van een proeverij van alcoholische drank; verbod op verkoop van producten in een horeca-inrichting;
verbod op verkoop van alcohol in winkels.


Bas Borkent van Memory Lane staat te trappelen om mee te doen aan Blending010. ‘Ik zou heel graag kookboeken willen verkopen,’ vertelt Bas. ‘In ons restaurant liggen inkijkexemplaren van verschillende boeken en we krijgen vaak de vraag of klanten deze kunnen kopen. Helaas mag dat nu niet.’ Als het idee van Bas door de selectie komt, mag hij zelf kookboeken gaan verkopen. ‘De ISBN-nummers hebben we al!’ lacht hij.

Foto's: Jeroen Mooijman

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Frietbaas Kevin de Roos gaat weer bakken in bekendste snackbar van Rotterdam

Goed nieuws: Kevin de Roos gaat opnieuw bakken. Vanaf dinsdag kun je weer subliem snacken en wel in Het Paviljoen op de brug over het Noorderkanaal.

The Grit en Grace Rotterdam staan voor extravagant genieten

The Grit en Grace Rotterdam op de hoek van Stadhuisplein en de Coolsingel bieden een club en restaurant met internationale allure in hartje Rotterdam.

A La Plancha aan wal is een thuishaven voor iedereen

Rotterdams pop-up restaurant heeft in april voet aan wal gezet met A La Plancha aan wal. De kaart is breder en ook met slecht weer is de locatie geopend.