Grand Hotel Central krijgt eigen club/restaurant

Vandaag opent Le Grand Restaurant & Club aan de Kruiskade. Het roemruchte Hotel Central bestaat 100 jaar en kreeg een opfrisbeurt.

19 Okt 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Grand Hotel Central krijgt eigen club/restaurant

Grand Hotel Central bestaat 100 jaar en dat was een goede aanleiding om de voormalige ontbijtzaal een totaal nieuwe look te geven. Maar niet alleen een nieuwe look. De zaal gaat ook fungeren als restaurant en nachtclub. Vandaag opent het nieuwe Le Grand Restaurant & Club feestelijk haar deuren aan de Kruiskade.

Samen met het team vertrok bedrijfsleider Garrelt Schuil een tijdje geleden naar New York om inspiratie op te doen voor de nieuwe ontbijtzaal. ‘’De Kruiskade leeft opnieuw op en wordt een mooie hippe plek, samen met ons honderdjarig bestaan vonden we dat een goede reden de boel op te gaan knappen’’, vertelt Garrelt. Voor de inrichting is gekozen voor een jaren '20 sfeer: ‘’Een beetje à la Marilyn Monroe, met veel wit en koper, grote kroonluchters en wanden gevuld met veel oude foto’s of grote schilderijen’’, licht Garrelt toe.


In de nieuwe zaal kunnen de hotelgasten gewoon blijven ontbijten, maar gaat de ruimte dienst doen als lunchroom en restaurant. De traditionele dinerkaart zal bestaan uit wereldse klassiekers, zoals een Franse uiensoep en een klassieke steak tartaar. In het weekend organiseert Le Grand clubavonden, waarop het restaurant na 21:00 zal veranderen in een club. Je kunt aan de centrale bar terecht voor een traditionele cocktail of een trendy mixer. Er worden ook optredens gegeven door bekende en minder bekende DJ’s en live artiesten. 

Vanavond om 19:00 zal de officiële opening van La Grand zijn. Eerst in de vorm van een receptie voor genodigden, met een proeverijtje vanuit de keuken. Vanaf 21:00 uur is het open voor publiek en dat gaat door tot sluitingstijd om 02:00. ‘’Vanaf zaterdag zal het restaurant gaan draaien, maar we beginnen nog even met alleen diner. In een later stadium, in ongeveer anderhalve maand, zal daar ook lunch aan toegevoegd worden’’, vertelt Garrelt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.