Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort

10 Sep 2025 Laurie Haanschoten

blogger Laurie is een echte Bourgondiër en studeert journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vooral wanneer er buiten de deur wordt gegeten is ze op haar best.

Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Na zijn jaren als souschef bij Masa, zet Leonardo Vomend nu een volgende stap. In het Groot Handelsgebouw opent hij binnenkort Comedor: een plek waar Rotterdammers Mexicaanse smaken op een heel andere manier kunnen ontdekken.

​Mexicaanse cantina in Rotterdam

“Het idee is ontstaan vanuit mijn liefde voor de Mexicaanse cantina’s”, vertelt Leonardo. “Daar draait het niet om voorgerechten of hoofdgerechten, maar om eten en drinken wat gewoon goed samen gaat. Alles een beetje losjes, laagdrempelig en vooral: gezellig.”

​Van Kunstfabriek naar Comedor


Via vrienden bij de Kunstfabriek kwam hij in contact met het Groot Handelsgebouw. Toen daar een ruimte vrijkwam, hoefde hij niet lang na te denken. 

“Het voelde meteen goed. Het mooie is dat we samenwerken met onze buren en de gedeelde binnentuin. Dat maakt Comedor niet alleen een restaurant, maar ook een plek van de community.”

Geen finedining, wél verrassing

Wie straks bij Comedor aanschuift, kan een kaart verwachten vol verrassende kleine gerechten. Denk aan een deepfried scallop taco met pickles, een frisse rauwe visbereiding afhankelijk van het aanbod, of gegrilde babymais. 

“Alles is ongeveer even groot. Geen stijf menu, maar smaken die verrassen en uitnodigen om te delen.”

Mexicaans bier en meer

Bij de gerechten schenkt Leonardo Mexicaans bier, natuurwijnen en een kleine selectie cocktails die hij samen met barman Stefan Schwartze ontwikkelde, hiervoor werkzaam bij Ox. 

“Het gaat niet om ‘pairing’ zoals in fine dining, maar om harmonie. Het moet gewoon lekker werken samen.”

Muziek, kunst en garage vibe


Naast eten en drinken speelt sfeer een grote rol. “Ik wil moderne Mexicaanse muziek draaien, levendig maar nooit saai. En ik wil kunst een plek geven. Ik heb zelf aan de Willem de Kooning gestudeerd en ken veel makers die ik graag een plek om te exposeren geef.”

Comedor moet voelen als de Mexicaanse traditie van restaurants die ontstaan in een garage

“Een plek waar je een uurtje komt zitten of waar je zomaar vijf uur blijft hangen. Authentiek, laagdrempelig en met veel plezier.”

Openingstijden

Comedor is open van donderdag en vrijdag van 16:00 tot 23:00, zaterdag van 13:00 tot 23:00 en zondag van 13:00 tot 20:00. Leonardo hoopt nog voor oktober open te kunnen.

 “Het eerste dat ik hoop dat mensen denken na een bezoek is: ik wil terug. En dat ze verrast worden door wat Mexicaans eten nog meer kan zijn.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.