Een tijdje terug riepen we jullie op om een nieuwe naam te verzinnen voor het restaurant van het Hilton Hotel. Dit lieten jullie je geen twee keer zeggen, want we werden overspoeld met leuke en creatieve suggesties. Kiezen was geen makkelijke klus, maar het is gelukt. Afgelopen donderdag was de feestelijke bekendmaking. And the winner is…
Roots! Het nieuwe restaurant van chef Stephan Nijst gaat letterlijk terug naar de roots, door volledig seizoensgebonden gerechten te serveren. Dat betekent mooie, verfijnde en creatieve gerechten met lokale producten van het seizoen. Naast de smaakpapillen worden overigens ook alle andere zintuigen geprikkeld: niet alleen de gerechten zijn seizoensgebonden, het hele restaurant verandert met de jaargetijden mee. Dat betekent elk seizoen een hele andere beleving.

De naam Roots kwam zelfs twee keer voorbij in de inzendingen. Robin Boots verklaarde dat je met deze naam letterlijk teruggaat naar de wortels van het koken. Yvonne Schillemans koos de naam vanwege de 170 verschillende nationaliteiten in Rotterdam, die allemaal een beetje geworteld zijn in de stad. Beide winnaars krijgen een geheel verzorgd diner aan de Chef's Table van Roots en een overnachting in de presidentiële suite van het Hilton.
Wij zouden jaloers geweest zijn op Yvonne en Robin, als we niet zelf al hadden mogen proeven van de zomerkaart. Hoe we dat vonden? Dat lees je snel!
Fotografie door Jan Bartelmans