Op de Noordsingel naar het zuiden

Brasserie Uit 't Zuiden serveert alles onder Rotterdam. Van Limburgs tot Zeeuws en van Frans tot Italiaans, het is allemaal te bestellen bij het pand in het Oude Noorden.

23 Mrt 2018 Simone Swinkels

blogger Simone is student journalistiek. Ze wil zoveel mogelijk nieuwe restaurants uitproberen en een gezonde levensstijl aanhouden. Dat is geen gouden combinatie.

Op de Noordsingel naar het zuiden

Toen Marcel Jonkman het pand op de Noordsingel zag, was hij op slag verliefd. Hij hoefde er dan ook niet lang over na te denken om het pand te huren. Na een flinke verbouwing is zijn eerste zaak een feit: Brasserie Uit ’t Zuiden.

Oud pandje


Brasserie Uit ’t Zuiden is Marcel zijn eerste horecazaak. Hij zag dat er een oud pandje vrij kwam op de Noordsingel en viel hier gelijk voor. Marcel: “Het is een prachtig pand uit 1870 en toen ik het zag, wist ik dat ik het moest huren. Ik kom eigenlijk uit het bedrijfsleven, maar wilde ook heel graag een horecazaak. Toen dit gebouw op mijn pad kwam was het nu of nooit meer. Dus trok ik de stoute schoenen aan en ging ervoor.”

Verschillend

Eind maart wil Marcel Uit ‘t Zuiden openen in het oude noorden. De naam verwijst naar het eten. “Ik ga het lekkerste eten uit het zuiden serveren. Zo kun je denken aan Limburgs zuurvlees, maar ook aan entrecote met Café de Paris-boter”, vertelt Marcel. 

Marcel heeft gewoond en gekookt in Maastricht, dus de keuze om Limburg in zijn menu te verwerken is niet geheel verrassend. Het wordt een brasserie met een knipoog naar het zuiden. Marcel: “Ik heb inspiratie opgedaan terwijl ik aan het reizen was, maar ook toen ik in Maastricht woonde. In Zuid-Europa maken ze zoveel verschillende gerechten.”

Verrassend


Voor Marcel is het belangrijk dat mensen Uit ‘t Zuiden echt zien als een brasserie. Een zaak waar je een wijntje kunt drinken met een hapje eten. “De gasten die hier komen, moeten verrast zijn over de kwaliteit die de brasserie kan bieden”, vertelt Marcel ons.

In de toekomst wil Marcel misschien nog wel wat andere zaken openen. “Als dit goed gaat, zou ik graag Uit ’t Oosten of Uit De Zee willen openen”, sluit Marcel af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.

Mimoza in West serveert als eerste in Nederland de Dubai paratha burgers

Mimoza Smashburgers introduceert een nieuwe burger: geen hamburgerbroodje, maar de paratha, een flatbread uit Zuid-Azië.

Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.