Toen Marcel Jonkman het pand op de Noordsingel zag, was hij op slag verliefd. Hij hoefde er dan ook niet lang over na te denken om het pand te huren. Na een flinke verbouwing is zijn eerste zaak een feit: Brasserie Uit ’t Zuiden.
Toen Marcel Jonkman het pand op de Noordsingel zag, was hij op slag verliefd. Hij hoefde er dan ook niet lang over na te denken om het pand te huren. Na een flinke verbouwing is zijn eerste zaak een feit: Brasserie Uit ’t Zuiden.
Brasserie Uit ’t Zuiden is Marcel zijn eerste horecazaak. Hij zag dat er een oud pandje vrij kwam op de Noordsingel en viel hier gelijk voor. Marcel: “Het is een prachtig pand uit 1870 en toen ik het zag, wist ik dat ik het moest huren. Ik kom eigenlijk uit het bedrijfsleven, maar wilde ook heel graag een horecazaak. Toen dit gebouw op mijn pad kwam was het nu of nooit meer. Dus trok ik de stoute schoenen aan en ging ervoor.”
Eind maart wil Marcel Uit ‘t Zuiden openen in het oude noorden. De naam verwijst naar het eten. “Ik ga het lekkerste eten uit het zuiden serveren. Zo kun je denken aan Limburgs zuurvlees, maar ook aan entrecote met Café de Paris-boter”, vertelt Marcel.
Marcel heeft gewoond en gekookt in Maastricht, dus de keuze om Limburg in zijn menu te verwerken is niet geheel verrassend. Het wordt een brasserie met een knipoog naar het zuiden. Marcel: “Ik heb inspiratie opgedaan terwijl ik aan het reizen was, maar ook toen ik in Maastricht woonde. In Zuid-Europa maken ze zoveel verschillende gerechten.”
Voor Marcel is het belangrijk dat mensen Uit ‘t Zuiden echt zien als een brasserie. Een zaak waar je een wijntje kunt drinken met een hapje eten. “De gasten die hier komen, moeten verrast zijn over de kwaliteit die de brasserie kan bieden”, vertelt Marcel ons.
In de toekomst wil Marcel misschien nog wel wat andere zaken openen. “Als dit goed gaat, zou ik graag Uit ’t Oosten of Uit De Zee willen openen”, sluit Marcel af.
Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.
Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.
Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.
Geniet van de volgende voordelen: