Op zoek naar Bar Z

Mooie dranken en delicatessen bij Bar Z. Een kleine zoektocht door de stad maar eenmaal binnen de moeite waard.

28 Dec 2016 Martijn van Gorsel

blogger Deze student Leisure Management heeft een passie voor thuis koken, lekker eten en gezelligheid.

Op zoek naar Bar Z

Wat is Bar Z en vooral waar zit Bar Z? We kunnen alvast verklappen dat deze cocktailbar een heerlijke jaren tachtig vibe heeft en zich bevindt in het Witte de With-kwartier.

WAT?

Bar Z is een goed verborgen bar in een zijstraat van de Witte de With. Dit hebben de twee eigenaren Pedro Morais en Danny Everts expres gedaan. Het is namelijk de bedoeling dat Bar Z ontdekt wordt door de mensen die intiem willen borrelen en mooie dranken willen drinken. Als je binnen stapt, waan je je trouwens niet in Rotterdam, maar eerder in Barcelona of in het New York van de jaren tachtig. Een prachtig plafond en muren van baksteen, afgewerkt met kunstig ijzerwerk; een intieme locatie. De muziek staat hier dan ook niet te hard, zodat je de hele avond op normale toon een gesprek kan voeren. 


DOOR WIE?

De mannen achter dit concept zijn Pedro Morais en Danny Everts. Beiden hebben veel ervaring in de horeca. Waar we ze van kennen? Pedro van Bar P, de iconische cocktailbar in Rotterdam, op de hoek van de Witte de With-straat en de Eendrachtsweg. Danny heeft gewerkt in de koffiebusiness. Samen zijn zij Bar Z begonnen, omdat ze in Rotterdam een bar misten waar je intiem en in een romantische setting kunt zitten. Binnen is alles bedacht door de mannen zelf. 

VOOR WIE?

Bar Z is voor de mensen die gezellig met z’n tweeën of met een kleine groep vrienden een avondje willen genieten. De plek is net zo geschikt voor een date als voor een gesprek met vrienden. Er worden mooie dranken geserveerd, gecombineerd met frisdrank of sapje. Dat doen de heren om de smaak van de drank te behouden. Zo worden veel van de drankjes gemixt met verschillende smaken van San Pellegrino.
En bij een goed drankje hoort natuurlijk ook wat te eten. Pedro en Danny werken met delicatessen uit verschillende landen, er wordt dus niet zelf gekookt. Wat je kunt verwachten? Een Turkse gedroogde ossenworst en fluweelzachte ingemaakte haring uit Litouwen. Alle gerechten hebben een uitgesproken smaak om te pairen met de drank die wordt geserveerd. Want het is zonde wanneer je drankje wegvalt bij je gerecht. 


WAAR?

Wil je iets drinken bij Bar Z? Ga dan vooral op ontdekkingstocht, want een precies adres kunnen we je helaas niet geven. Een kleine hint: je vindt deze intieme bar in een van de kleine straatjes in het Witte de Withkwartier. Het is de zoektocht zeker waard! Danny en Pedro vinden het erg belangrijk dat de gasten kunnen comfortabel kunnen zitten. Daarom kan het voorkomen dat er aan de deur wordt gezegd dat de zaak vol zit. 

WANNEER?

Bar Z is nu iets meer dan een maand open en van woensdag tot en met zondag in de avond geopend.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.